Vārda dienu svin: Jēkabs, Žaklīna

Rukolas salāti ar fetas sieru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

an pilnībā pietiek ar šiem salātiem vai nu pusdienu vai vakariņu vietā. Svaigi, bet tai pat laikā arī sātīgi. Kalorijas neskaitu, tāpēc atļaujos likt klāt fetas sieru vai mocarellu. Garšīgi sanāk arī, ja sieru nepievieno, tikai tad nav tik liela sāta sajūta.

Izmanto QR kodu un skati
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Sastāvdaļas (2 personām):
Rukola (2 lielas saujas lapu)
Fetas siers
Tomāti (2- 3 lielie vai vairāki mazie ķirštomātiņi)
Saujiņa sēklu maisījuma (man bija saulespuķu sēkliņas, ķirbju sēklas, linsēklas, sezamsēklas)
Citrons
Kvalitatīva, garšīga augu eļļa (izmantoju mūsu pašu ražoto- Iecavnieks, nerafinēto rapšu eļļu)

Gatavošana:
Nomazgā rukolas lapas, atstāj uz papīra dvielīša,lai nožūst. Nomazgā tomātus, sagriež gabaliņos/ šķēlītēs (ķirštomātiņus- vienkārši uz pusēm). Sākam kārtot salātus – liekam bļodas apakšā rukolu, pa virsu tomātus, pārkaisam ar sēkliņām. Sagatavojam mērci- kādas trīs, četras ēdamkarotes eļļas sajaucam kopā ar citronu sulu (izspiež no citrona kādas ~ 2 ēdamkarotes), var pievienot kaltētu baziliku, sāli un citas garšvielas pēc garšas. Es sāli nelieku, jo fetas siers jau ir pietiekami sāļš. Mērci gatavo tik skābu (pievieno citronu tik daudz), cik pašam tīk. Mērci pārlej salātiem. Pa virsu pārkaisam sagrieztus fetas siera kubiņus. Gatavs! Ļoti garšīgi, svaigi salāti. Mēli var norīt!

Lai labi garšo!

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu