Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Rabarberu – mandeļu kūka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vasaras mēneši ir kā radīti, lai nodotos saldiem eksperimentiem virtuvē ar tikko novāktām un dabiskām sastāvdaļām. Kūkas ir lielisks veids, kā svinēt dzīvi ne tikai svētku dienās, bet arī laiskās svētdienās. 

Šai rabarberu – mandeļu kūkai noteikti ir vieta tavu šāsvasaras saldo eksperimentu vidū.

Nepieciešamās sastāvdaļas
Pamatnei:
110 g sviests istabas temperatūrā
200 g cukurs
2 olas
250 g paniņas
200 g kviešu milti “Ekstra”
50 g mandeļu milti
1 ½ tējk. cepamais pulveris
1 apelsīna miziņa
1 ēd.k. vaniļas ekstrakts

300 g rabarberi
50 g brūnais cukurs

Krēmam:
250 g krēmsiers
120 g saldais krējums
1 ēd.k. vaniļas ekstrakts
80 g pūdercukurs

Zemenes un drumstalas (pēc gaumes)

Drumstalām:
50 g sviests
100 g milti
25 g cukurs

Pagatavošana:
1) Krāsni sakarsē līdz 180 grādiem. 24 cm formu noklāj ar cepamo papīru, bet maliņas ietauko ar sviesta gabaliņu.
2) Bļodā puto sviestu kopā ar cukuru, līdz izveidojusies gaiša, viendabīga masa. Pievieno olas un turpina putot vēl 3 minūtes. Miltus iesijā kopā ar cepamo pulveri.
3) Citā traukā samaisa paniņas ar vaniļu un apelsīna miziņu. Pievieno mīklai un visu rūpīgi saputo, līdz izveidojusies krēmīga mīkla. Mīklu pilda cepamajā formā un cep krāsnī 30-35 minūtes.
4) Rabarberus nomizo un sagriež 15 cm garos stabiņos. Liek tos uz cepamās pannas, kas noklāta ar papīru. Pārber ar brūno cukuru un, kad atbrīvojusies krāns, cepi, kamēr mīksti (20-30 minūtes).
5) Kad izcepusies kūka un rabarberi, visu atdzesē. Lai pagatavotu krēmu, bļodā liec krēmsieru, pievieno vaniļu un pūdercukuru un sakul. Pievieno saldo krējumu un puto, līdz izveidojies krēmīgs krēms.
6) Kūku liek uz pasniedzamā šķīvja vai pamatnes, pa virsu uzziež krēmu un liek saceptos rabarberus. Dekorācijai var izmantot smalki sagrieztas zemenes – tās dos kūkai jauku sarkanīgu nokrāsu. Un, protams, drumstalas – tās vienmēr piestāv rabarberiem.
7) Drumstalām – sastāvdaļas samīc kopā, līdz veidojas drumstalas, ber uz cepamās pannas un krāsnī apcep 180 grādos, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.

 

Vēl dažas idejas, ko pagatavot no rabarberiem!

Gardā rabarberu plātsmaize >> Rabarberu pīrāgs >> Rabarberu kēksiņi >>
Ātrā kefīra mīklas rabarberu kūka >> Rabarberu sukādes un rabarberu sīrups >> Ātrā rabarberu kūka ar pilngraudu miltiem >>
Rabarberu ievārījums >> Rabarberu sorberts >> Banānu-rabarberu ievārījums >>
     
Šašliks rabarberu marinādē >> Vistas stilbi rabarberu marinādē >> Zaķskābeņu-rabarberu sorbets >>
Dalīties.

Atstāt Ziņu