Vārda dienu svin: Andrievs, Andrejs, Andris

Rabarberu keksiņi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:

-1 glāze skābais krējums,vai kefīrs,vai jogurts
-1-1,5 glāzes milti
-1 glāze mannā
-1 glāze cukurs (var arī vairāk, ja garšo saldāks)
-1 ēd.k medus
-40g sviests/margarīns
-1 glāze sīki sagriezti rabarberi
-1/2 glāze uz smalkās rīves sarīvēti burkāni
-3 olas
-1 tēj.k cepamais pulveris vai 1/2 tēj.k soda

Pagatavošana:
Krējumam/jogurtam/kefīram, ko nu izvēlamies pievienojam mannā un izmaisām, atstājam uz 1 stundu, lai uzbriest. Olu baltumus atdalam no dzeltenumiem. Baltumus putojam stingrās putās ar pusi cukura, tad putojam olas dzeltenumus ar otru pusi cukura līdz tie kļūst gaiši. Izkausējam sviestu/margarīnu, pievienojam medu un izmaisam līdz vienadabīgai masai.

Atdzesētu medus sviesta maisījumu pievienojam olas dzeltenumiem un saputojam, tad pievienojam uzbriedušo mannā, saputojam, tad saputotos olas baltumus, saputojam. Miltus sajaucam ar cepamo pulveri vai sodu, iemaisam mīklā, pievienojam burkānus un rabarberus. Izmaisām. Lejam pa formiņām un cepam ap 180 grādiem 40 minūtes. Līdz keksiņi kļuvuši brūni.

Gatavos keksiņus atdzesējam un izņemam no formiņām, ja ir papīra formiņas, tad siltas būs grūti dabūt ārā, bet aukstas ļoti vienkārši.

Keksiņi mīksti, maigi, nav sausi un tie rabarberi – mmm….

Dalīties.

Atstāt Ziņu