Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Rabarberu ievārījums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rabarberu ievārījumu pagatavošana
Sīki sagriezu 1kg rabarberus, ieliku katliņā un apbēru ar cukuru, es piemēru ap 6 ēd.k ar kaudzi, bet vēlāk lasīju, ka labāk uz 1kg rabarberu vismaz ap 300g cukurs. Atstāju kādu laiciņu, lai sasulojas.
Tad liku vārīties uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot un noņemot putas. Vārīju līdz rabarberi pilnībā izšķīduši. Ūdeni var pievienot, ja vēlas ap 50ml ne vairāk, bet var arī nelikt, es neliku.
Kad izvārījās, es sablenderēju, jo gribēju viendabīgu masu. Pagaidīju, lai mazliet nosēžas, lai nav putains un gaisīgs.
Liku sterilās burciņās, aizskrūvēju, atdzesēju un ledusskapī iekšā. Tā kā man ir mazs cukura daudzums, tad noteikt jāglabā ledusskapī.
Ievārījumus nekad nebiju vārījusi, līdz ar to pieredzes nekādas. Lasīju gan daudz un dažādas receptes ,citās teikts, ka cukuram jābūt no 300g-1kg uz 1kg rabarberiem, citās receptēs teikts, ka var pievienot pēc garšas.
Var rabarberiem pievienot citas ogas, augļus, ļoti labi der bannāni, apelsīni, zemenes, arī tādas garšvielas kā kanēlis un ingvers labi iet kopā.

Dalīties.

1 komentārs

  1. mana omīte teica,ka karstam labāk vāku nelikt, lai apvelk ar plēvīti, tad nepelēšot. Kad padzidsis, tikai tad likt vāku virsū!

Atstāt Ziņu