Vārda dienu svin: Lita, Sibilla, Teika

Pavasarīgi un spēcinoši redīsu salāti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Redīsu un pieneņu lapu salāti

Nepieciešams:
50 g redīsu, 50 g lapu salātu, 50 g jauno skābeņu, 100 g jauno pieneņu lapiņu, augu eļļa, valrieksti, zaļumi (dilles, lociņi vai pētersīļi), sāls pēc garšas

Pagatavošana:
Redīsus sagriež ripiņās vai pusripiņās, salātus, skābenes un pieneņu lapas sagriež vai saplucina ar rokām vēlamā lielumā, pievieno nedaudz augu eļļu, sāli un pārkaisa ar sasmalcinātiem valriekstiem un zaļumiem.

Šie salāti ir īsts spēka avots! Īpaši pateicoties redīsiem un pieneņu lapiņām.
Redīsiem ir organismu spēcinoša un diētiska vērtība, tie ķīmiskā sastāva ziņā ir līdzīgi rutkiem, tāpat arī ārstnieciskās īpašības redīsiem ir ļoti līdzīgas veselīgajam rutkam.

Arī pieneņu lapiņas ir īsta dabas dāvana mums – karotinoīdu pieneņu lapās ir vairāk nekā burkānos, kālija – vairāk nekā banānos, organismam tik vajadzīgā lecitīna – vairāk nekā sojā, dzelzs – vairāk nekā spinātos un C vitamīna – vairāk nekā citronos! Un neuztraucies, rūgtās lapiņas nemaz nejutīsi, ja piegriezīsi klāt salātos, kur būs gan salātlapas, gan redīsi, gan dilles un lociņi. Ja tomēr pieneņu lapu garša liekas pārāk rūgta, pusstundu pamērcē tās sālsūdenī.

 

Lasi vēl!

Pret pavasara nogurumu ar dabas spēku!

Aprīļa gardums -sparģeļi

Liec pumpurus salātos un stiprini imunitāti!

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu