Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Pavasari apēst

Pinterest LinkedIn Tumblr +

o ziemu Prāta vētras fani beidzot būs apēduši. Klāt ir pavasaris, un to nu es ēdīšu pati! Veldzējošās bērzu sulas, piebriedušie pumpuri, pirmie, tikko no zemes izspraukušies zaļumi. Viss tikko dzimis, spēka un enerģijas pilns.

Daba ir dāsna – vajag tik pastiept roku vai pieliekties. Iemetu mutē liepu pumpurus, bet visgaršīgākie ir upenēm. Re, kur izspraukušās pirmās gārsas, virza, rasaskrēsliņu lapas, tās jāpagaršo un jāsaplūc salātiem. Tepat arī pieneņu lapiņas. Man šķiet – tās ir mūsu pašu latviešu rukolas, ne?

 

Ne vien dārzā, arī pļavā jau skābeņu ceri saauguši. Ja ne zupai, tad salātiem gana. Bet, ja zupai vēl pieliek pirmās nātres, tad pavasara garša notverta. Un, kad siltumnīcā sētos pirmos redīsus retina, tad ir svētki – dīgsti tik kraukšķīgi, tik garšīgi, tik svaigi!

 

Un kur tad bez spirdzinošajām bērzu sulām, kuras atplestu muti vari dzert kaut no koka!

 

Ēst un dzert jau var ne tikai ar muti un vēderu. Kad eju dabā,tā arī saku – eju pabarot dvēseli. Gaiss, smaržojošs pēc  sūnām un  slapjām koku mizām. Pavasara zilās debesis. Koki un krūmi kā sievietes gaidībās – piebrieduši un gatavi radīt brīnumu. Uz vēl neizteiksmīgās pērnās zāles fona lepni izceļas pirmie ziedi. Mežos un pļavās – vizbules, baltās un zilās. Māllēpes kā mazas saulītes. Dārzos – krokusi un zilsniedzītes, zeltskarītes un prīmulas. Kāds raibenis palido garām un tālumā dzird dzērvju dziesmas. Dvēsele gavilē.

Iesaku izlasīt!

Pumpuri, diedzējumi un pirmie ēdamie zaļumi dabā


LIEC PUMPURUS SALĀTOS UN STIPRINI IMUNITĀTI!

DIEDZĒJUMI – ENERĢIJA UZ PALODZES 
 
PAVASARĪ ĒDAMIE SAVVAĻAS ZAĻUMI JEB NEZĀLES

Par bērzu un kļavu sulām


SPĒCINI ORGANISMU AR KĻAVU UN BĒRZU SULĀM!

BĒRZU SULAS – DZER SVAIGAS UN UZGLABĀ!

BRĪNUMLĪDZEKLIS CĪŅĀ PRET NOGURUMU UN SLIMĪBĀM

Pirmās zāļu tējas un pirmās vitamīniem bagātās dārza veltes

 
ĀRSTNIECISKĀS SAULĪTES – MĀLLĒPES
 
SKĀBENES – AR DZELZI BAGĀTĀS LAPIŅAS

APRĪĻA GARDUMS – SPARĢEĻI 


Dalīties.

Atstāt Ziņu