Vārda dienu svin: Cecīlija, Cilda

Olu suflē ar bumbieriem un karameļu cepurīti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas 4 porcijām:
3 olas
1 ēd.k skābais krējums
1 ēd.k manna
cukurs vai medus pēc garšas, ap 2-3 ēd.k
vaniļas cukurs 10 g
1 liels vai 2 mazi bumbieri
5 ēd.k brūnais cukurs + 2 ēd.k ūdens

Pagatavošana:
Sākumā ķeramies pie sīrupa gatavošanas:
Brūno cukuru un ūdeni liekam uz pannas vai katliņā. Karsējam uz mazas uguns maisot līdz sabiezē sīrupā. Ar brūno cukuru man tas parasti aizņem ap 5 minūtēm, ar balto ilgāk.

Lejam sīrupu porciju trauciņos, lai sabiezē, kamēr gatavojam pārējo. (Iepriekš iesmērējam formiņas viegli ar sviestu).

Nomizojam, sagriežam bumbierus. Liekam porciju trauciņos.

Olas putojam ar cukuru, vaniļas cukuru (vai medu).

Kad palikusi gaisīga masa, ieputojam skābo krējumu un mannā.

Lejam olu masu porciju trauciņos.

Katru trauciņu apsedzam ar folija vāciņu.

Liekam mazos trauciņus lielākā traukā, kur ieliets labi karsts ūdens.

Liekam cepties iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem uz kādām 30-40 minūtēm.

Ar nazi nobraukam gar sānu malām, lai deserts viegli atdalītos.

Apgāžam uz šķīvīša. Karamele skaisti notek gar sāniem.

Deserts ļoti viegli iznāk ārā.

Pavisam vienkāršas sastāvdaļas, bet sanāk neparasti gards deserts.

Recepte iesūtīta konkursa ‘Mans iecienītākais olu ēdiens’ ietvaros

Dalīties.

Atstāt Ziņu