Vārda dienu svin: Gundars, Kurts, Knuts

Meksikāņu dienas zupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ad soļanka, frikadeļu, biešu vai vistas zupa apnikusi, mēdzu izmēģināt ko jaunu un arī eksperimentēt. Tā nu esmu radījusi pati savu tomātu biezzupas recepti, kas garšo gan mājiniekiem, gan draugiem. Pāris reižu jau esmu atkārtojusi arī eksperimentu – savu versiju par meksikāņu zupu jeb pupiņu, tomātu un maltās gaļas zupa.

Nepieciešams:
0,5 l bundžiņa konservēti tomāti (var izmantot mājās gatavotos tomātus sālsūdenī vai savā sulā, sezonas laikā vienu daļu ņemt svaigus tomātus)
300-400 g maltas gaļas
300-400 g novārītas pupiņas (300-400 g), var izmantot arī konservētās pupiņas
1 vidējs sīpols
1-2 ķiploka daiviņas
sāls, garšvielas pēc izvēles, iesaku meksikāņu garšvielu maisījumu, zaļumi

Pagatavošana:
Ņem katlu. Tajā lej konservētos tomātus ar sulu. Ja izmanto mājas konservējumus, piemēram, tomātus savā sulā (kā es šajā gadījumā), tad tomātus vispirms nepieciešams atbrīvot no miziņām, sasmalcināt vai sablendēt un tad ievietot katlā. Saturu liek uz nelielas uguns karsēties. Paralēli ņem pannu (var izmanto nedaudz taukvielu) un uz mazas uguns liek apcepties sagrieztus sīpolus, ķiploku un malto gaļu. Gaļai pievieno nedaudz sāli, garšvielas. Kad gaļa apcepusies (apsautējusies), pievieno to uzkarsētajai tomātu masai. Pievieno arī iepriekš novārītas vai konservētas pupiņas. Ļauj visam neaudz pavārīties, lai garšas savelkas kopā. Atkarībā no tā, cik šķidru vai biezu gribas zupu, var pievienot nedaudz novārīta ūdens vai buljona. Pēc garšas pievieno vēl garšvielas, zaļumus vai sāli.

Vēl šo zupu var papildināt ar konservētu kukurūzu, kā arī gatavošanas procesā var izmantot gan papriku, gan burkānus. Tas pēc pašas ieskatiem un garšas sajūtām!

Dalīties.

Atstāt Ziņu