Vārda dienu svin: Lauris, Norberts

Medus piparkūkas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nataša dalās savā receptē, kā pagatavot medus piparkūku mīklu un izcept no tās gardas, kraukšķīgas piparkūkas.

Sastāvdaļas:
*1 glāze cukurs
* 100ml ūdens
* 100ml tumšā cukura sīrupa, bet es izmantoju šķidro medu
* 150g sviests vai margarīns
* 2 tējk. soda
* ap 700g miltu, tā lai mīklu iespējams savelt bumbā
* piparkūku garšvielas, parasti uz iepakojuma rakstīts kādam miltu daudzumam paredzēts, bet es lieku par 1 tēj.k vairāk kā rakstīts, man tā labāk garšo

Pagatavošana:
Katliņā ielejam ūdeni, sīrupu un cukuru. Liekam uz gāzes un maisām līdz cukurs pilnībā izkūst. Tad ņemam nost un liekam iekšā sviestu, maisām līdz izkūst, pievienojam garšvielu piparkūkām. Atsevišķā traukā sajaucam sodu ar miltiem un liekam iekšā šķidrajā masā.
Mīcam mīklu kārtīgi, līdz tā kļūst spīdīga. Mīkla sanāk mazliet lipīga, bet pēc tam, kad izņems to no ledusskapja, tā būs laba. Liekam folijā un ledusskapī iekšā uz pāris stundām vai pat uz diennakti. Pirms gatavošanas mīklai mazliet jāatdziest istabas temperatūrā kādas 1-2 stundas.

Mīklu izrullējam plānā kārtiņā. Mīklu viegli rullēt un pēc tam izspiestos cepumiņus noņemt, ja rullē uz cepamā papīra. Jo plānāk izrullējam, jo plānāki cepumi.
Ar formiņu palīdzību izspiežam figūriņas.

Liekot uz cepampannas starp cepumiem jāatstāj atstarpes, jo tie mazliet piepūšas.

Cepam 200 grādos ap 7-9 minūtēm. Es cepu līdz kļuva skaisti brūnas.

Sākumā, kad ņēmu ārā no cepeškrāsns, tie bija vēl mīksti, bet pēc dažām minūtēm, kad atdzisa, tie kļuva cietāki un kraukšķīgāki.

Dalīties.

Atstāt Ziņu