Vārda dienu svin: Imants, Rimants, Ingars, Intars

Marinētie saldie gurķīši ar papriku

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ina konkursam “Gatavojam krājumus ziemai!” iesūtījusi vēl vienu gardu recepti – marinēti saldie gurķīši. Un, ja arī Tu šobrīd aktīvi gatavo krājumus ziemai, padalies ar receptēm!

Inas recepte: marinēti saldie gurķīši
Nomazgā gurķus, nemizotus griež ripiņās, pusaplīšos vai ceturtdaļās. Iztīra pāris paprikas, sagriež parupjos gabalos. Uz katru burciņu ņem daiviņu ķiploka. Burciņas apakšā izkārto sagrieztu ķiploka daiviņu, 2-3 paprikas strēmeles, kas sagrieztas parupjos gabalos. Pa virsu kārto gurķu gabaliņus. Visu pārlej ar 1-2 ēdamkarotēm eļļas. Gatavo marinādi: uz litru ūdens ņem glāzi (200 g) cukura, 1 ēdamkaroti sāls, glāzi 9% etiķa, pieber pāris melnos piparus. Kad marināde uzvārīta, to lej pāri gurķiem. Piepildītās burkas liek karsēties uz aptuvei 15 minūtēm. Ziemā šie gurķīši kalpo par labu, pikantu uzkodu.

Citas izmēģināšanas vērtas gurķu ieziemošanas metodes!

Gurķīši ar sīpoliem >> Gurķi savā sulā >> Marinēti gurķi un tomāti >>
Marinēti gurķi ar aronijām >> Skābēti gurķi un tomāti >> Kraukšķīgie gurķu salātiņi >>
Gurķu salāti ar papriku >> Gurķi tomātu mērcē >> Sinepju gurķīši >>
Dalīties.

6 komentāru

  1. izmēģināju, tiešām saldie gurķīši, tad arī izmēģināju ar mazāku cukura daudzumu, un iepatikās! paldies par ideju!

  2. es šo recepti taisu bišķi savādāk- papriku drusciņ pavāra marinādē un tad lieku burciņā-rodas īpatnējāka garša

Atstāt Ziņu