Vārda dienu svin: Leonīds, Leonīda

Ķirbju krēmzupa ar klasisko krēmsieru

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ājās uz palodzēm, veikalos vai uz tirgus galdiem rindojas dzelteni un oranži rudens karaļi – ķirbji. Kādu no tiem noteikti jāizmanto lai pagatavotu ķirbju klasiku – krēmzupu! Te pavāra un apvienības “Ze Food” dibinātāja Arvja Zēmaņa versija par sildošu ķirbju krēmzupu.

Nepieciešams:
1 neliels ķirbis
1 īkšķa lieluma ingvers
1 ēd.k. kadiķoga
3 zariņi timiāna
400 ml saldais krējums
100 gr Rasa klasiskais krēmsiers
3 daiviņas ķiploka

Pagatavošana:
Krāsnī uz cepampapīra liek ķirbi lielos gabalos, pārkaisa ar timiānu, ķiploku un pipariem. Cep 180 grādu temperatūrā līdz ķirbis paliek zeltains. Gatavošanas procesu pabeidz katliņā, pieliekot saldo krējumu, mazliet ūdeni un dauzītas kadiķogas. Pēc tam masu liek blenderī un sablenderē, pievienojot ingvera sulu. Blenderē līdz iegūst viendabīgu masu. Pēc tam zupu izkāš caur sietu. Liek katliņā, silda, pievieno Rasa klasisko krēmsieru un garšvielas. Ja gribas, lai zupa ir šķidrāka, var pievienot karstu ūdeni.

Pasniedzot dekorē ar pustējkaroti Rasa krēmsiera, dauzītām kadiķogām un zaļumiem.

 

 SievietesPasaule.lv iesaka!

Šo zupu baudījām arī mēs, SievietesPasaules meitenes “RASA melnās kastes meistarklasē”, kur tika rādītas plašās krēmsieru izmantošanas iespējas kulinārijā un tika prezentēts RASA jaunums – krēmsiers ar jogurtu “Vieglais ar jogurtu”.

Visi labas garšas cienītāji par šo ķirbju krēmzupu bija stāvā sajūsmā. 

Pateicoties ingveram, ķiplokam un kadiķogām, zupa sanāca kreptīga un to noteikti var ierindot starp, tā saucamajām, sildošajām zupām.

Iesakām izmēģināt!

Dalīties.

2 komentāru

Atstāt Ziņu