Vārda dienu svin: Vera, Vaira, Vairis

Kekss ‘Pārsteidzošā zebra’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
200 g sviests
2 glāzes milti
3 olas
2 glāzes cukura
200 g svaigā siera (“Kārums” vai arī cits)
1 tējk. Dr.Oetker vaniļas cukura
1 tējk. Dr.Oetker cepamā pulvera
1 ēd.k kakao
daži pilieni ruma esences (var arī nelikt)
Glazūrai:
2 ēdk. pūdercukura
3 ēdk. kakao
50 g. sviests

Pagatavošana:
Saputo sviestu ar cukuru, pievieno olas, svaigo sieru, miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri. Puto līdz veidojas viendabīga mīkla. Mīklu sadala 2 daļās, vienai no daļām piejauc kakao.
Cepamo formu ietauko. Formā liek kārtām, visā garumā, kakao mīklu un parasto un ar dakšiņu, spiežot uz leju un izdarot rinķveida kustību, iejauc mīklas vienu otrā.
Cep 45-50 minūtes 180*C.
Glazūra: sajauc pūdercukuru un kakao ar izkausētu sviestu. Pārlej gatavo keksu.

 

Recepšu konkurss “Mirklis salduma”
Mēs vēlamies uzzināt, kas ir tie gardumi, kas šajā gada tumšajā laikā tieši tavās mājās ienes mirkli salduma. Padalies ar savām cepumu, plātsmaižu, kūku un citu našķu receptēm! Balvās- dāvanu grozi no garšīgo un virtuvē noderīgo „Dr.Oetker” produktu klāsta.

Vairāk par konkursu uzzini šeit>>

Dalīties.

Atstāt Ziņu