Vārda dienu svin: Strauja, Gudrīte

Kekss ar žāvētiem augļiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:
(izmantotās glāzes tilpums 250ml)
3 mazas olas
100g sviests
1 glāze skābais krējums
1,5 glāzes milti
2 tēj.k cepamais pulveris
1 citrona miziņa
1 ēd.k citrona sula
dažādi žāvēti, kaltēti augļi, ogas, rieksti, (kopā 1 glāze. Man bija žāvētas plūmes, dateles, rozīnes, kaltētas dzērvenes, kokosa skaidiņas, saulespuķu sēkliņas, bet var visu, kas vien garšo.
Krāsainā marmelāde, 8 gabaliņi
1 glāze cukurs, bet td sanāks salds kekss, ja vēlas mazāk saldu, tad 1/2 glāze
2 ēd.k rums, konjaks, bet tā kā man nebija es aizvietoju ar sarkanvīnu

Pagatavošana:
30 minūtes pirms kēksa gatavošanas, sagriežam žāvētos augļus mazākos gabaliņos un aplejam ar rumu, konjaku vai, kā es – ar sarkanvīnu un vēl pievienojam citrona sulu un citrona miziņu. Izmaisam un ļaujam atdzīvoties žāvējumiem, ik pa 10 minūtēm apmaisam.

Olas saputojam ar cukuru līdz krēmīgai masai, līdz cukurs ir izkusis, pievienojam skābo krējumu, saputojam.
Pievienojam izkausētu, atdzesētu sviestu un vēlreiz saputojam.
Pievienojam miltus sajauktus ar cepamo pulveri, saputojam.
Maisam iekšā saulespuķu sēkliņas, kokosa skaidiņas, riekstus, mazos gabaliņos sagrieztu marmelādi un atdzīvojušos žāvētos augļus ar visu šķidrumu.
Ar karoti izmaisam.

Liekam formā un cepam ap 180 grādiem ap 50 minūtēm, protams, atkarīgs kāda forma. Jo plānākā kārtā mīkla, jo ātrāk cepas. Var arī mazās kēksa formiņās cept ap 20-30 minūtēm. Līdz kēksa virsa ir skaisti brūna.

Gatavo kēksu atdzesējam un tad izņemam no formas.

Dekorējam kā vēlamies, es izkausēju vienu marmelādi, pārlēju pāri un apbēru ar kokosa skaidiņām.

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu