Vārda dienu svin: Grieta, Strauta, Rebeka

Kaut kas nedzirdēts – džems no bekona!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gaļēdājiem būs prieks par šādu džemu!

Vajadzēs:
700 g bekona (sagriezts strēmelītēs)
2 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
1/2 glāze cukurs
1/4 glāze kļavu sīrups
3/4 glāzes uzvārītas un atdzesētas kafijas
1/2 glāzes vīna etiķis (var izmantot ābolu, vai balsamico)

Pagatavošana:
Nomizot sīpolus, sagriezt pusripiņās. Ķiplokus nomizot un smalki sakapāt. Lielā pannā apcept bekona šķēlītes, līdz tās kļūst zeltainas. Izlikt apcepto bekonu uz papīra dvieļa, lai notek tauki. Noliet no pannas taukus, atstāt apmeram 1 ēd.k., pievieno sīpolus un sakapātos ķiplokus. Karsē uz pannas ~ 6 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
Pievieno etiķi, cukuru, kļavu sīrupu un kafiju. Visu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno bekonu un visu kārtīgi samaisa. Uz lēnas uguns varīt ~ 2 stundas. Līdz ievārījums kļūst sīrupains.
Atdzesēt , pildīt sausās, tīrās burciņās ar hermētiskiem vāciņiem.

Lai labi garšo!

 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’  !!!KONKURSS NOSLĒDZIES!!!

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

5 komentāru

  1. Natālija Rogova on

    Kaut ko tādu es pati neņemtos gatavot,kamēr nebūtu pagaršojusi.<br>Jo tomēr ir ļoti neparasts! bet ei nu sazin,varbūt labs!

Atstāt Ziņu