Vārda dienu svin: Lauris, Norberts

Kabaču-ingveru-citronu ievārījums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šī ir ļoti garšīga un neparasta zapte, tas ir lielisks veids, kā izlietot lielos kabaču vezumus.

Sastāvdaļas:
1,5 kg kabacis
50g ingvera sakne
1 paliels citrons
300 g cukurs

Gatavošana:
1. Nomizo, atsēklo kabaci, sagriež nelielos gabaliņos. 
2. Liek katliņā un uzlej 50 ml ūdens, uzliek vāku un sautē 10 minūtes.
3. Nomizo, uz smalkas rīves sarīvē ingvera sakni.
4. Ļoti sīki sagriež citronu ar visu mizu.
5. Cukuram uzlej aptuveni 200g (var arī mazāk, ja kabacis tāds sulīgs gadījies) ūdens un savāra kopā ar ingveru un citronu, uzlej kabacim.
6. Vāra uz mazas uguns, bieži apmaisot., kamēr gabaliņi tikpat kā izšķīduši.

Labu apetīti ! 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

Dalīties.

Atstāt Ziņu