Vārda dienu svin: Aina, Anete

IZMĒĢINI! Pašas gatavota ērkšķogu marmelāde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

eesmu receptes autore, taču vairs arī neatceros, kur to uzzināju. Taču marmelāde ir laba, ar spēcīgu garšu,- tā mūsu lasītāja Aisma.

Lai pagatavotu šādu ērkšķogu marmelādi, būt nepieciešams:

1 kg pusgatavu ērkšķogu
500 g cukura
papildu cukurs vai cukura kanēlis

Pagatavošana:
Kilogramu pusgatavu ogu mazā ūdens daudzumā sutina līdz ogas sāk šķīst. Izberž caur sietu vai sablendē – gaumes jautājums. Iegūtajam ērkšķogu biezenim pievieno cukuru un uz lēnas uguns vāra 1-1,5 stundas. Masa vārīšanās procesā sāk velties un apjoms samazinās aptuveni uz pusi. Izklāj paplāti vai cešpannu ar pārtikas plēvi vai foliju un uz tās aptuveni 1 centimetru biezā kārtā izziež savārīto marmelādes masu un ļauj tai atdzist.

Klāj ar pārtikas plēvi vai foliju izliktā paplāte, pannā….un ļauj atdzist. Ja masa būs biezākā kārtā, to būs grūtāk sagriezt gabaliņos un paņemt rokās, jo tā nebūs sastingusi. Kad masa ir atdzisusi, to pārkaisa ar cukuru vai cukura-kanēļa maisījumu.

Lai labi garšo!

Dalīties.

Atstāt Ziņu