Vārda dienu svin: Olga, Zita, Liega, Zigita

Griķu pārslu sautējums ar dārzeņiem

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dažādo griķu pagatavošanas veidu! Izmēģini Natašas recepti – griķu pārslas kopā ar burkānu, tomātiem, papriku, puraviem un sīpolu.

Sastāvdaļas:
1 liels burkāns
1 liels sīpols
1 liela paprika
1 paliels puravs
4 svaigi, palieli tomāti vai arī 1/2 mazā buņdžiņa konservētu tomātu
250 ml griķu pārslas
5 ēd.k skābais krējums
garšvielas pēc vēlēšanās
 
Pagatavošana:
Sīpolu smalki sagriežam un cepam eļļā.
Sarkano papriku sagriežam mazos kubiņos un pievienojam sīpoliem.
Mazos gabaliņos sagriežam puravu. Liekam pannā, visu izmaisam un sautējam uz nelielas uguns.
 
Ja ņemam svaigus tomātus, tad noblanšējam, noņemam mizu un sagriežam. Liekam pannā. Ja buņdžiņas tomātus tad vienkārši pievienojam kopējā pannā, izmaisam un sautējam.
 
Ja sautēšanas laikā darzeņu šķidrums pārāk ātri iztvaiko un viss ir sauss, ka šķiet – tūlīt cepsies klāt,tad pievienojam ūdeni.
 
Burkānu sarīvējam uz rupjās rīves un liekam pannā. Visu sautējam uz nelielas uguns ap 15 minūtēm, pagaršojam. Kad šķiet, ka gandrīz mīksts, tad pievienojam garšvielas, kādas vēlamies.
 
Uzberam griķu pārslas uz dārzeņiem, izmaisām, pievienojam skābo krējumu, nedaudz ūdeni, lai pārslām ir kur uzbriest ap 100ml, izmaisam un sautējam uz mazas uguns vēl 5 minūtes.

Pasniedzam un mielojamies!

Dalīties.

Atstāt Ziņu