Nataša stāsta, kā pagatavot gardu biezpiena sacepumu. Izrādās, ka tas ir tik vienkārši!
Sastāvdaļas:
ap 200 g biezpiens (var arī vairāk)
2 glāzes kviešu pārslas (bet var arī auzu pārslas vai jebkuras citas)
1 ola
1 glāze skābais krējums vai bezpiedevu jogurts (man bija puse uz pusi)
3 āboli (daudzums pēc vēlēšanās, var arī izmantot ābolu vietā citus augļus vai ogas, bet var arī izlaist šo sastāvdaļu)
4 ēd.k cukurs
50 g sviests
Pagatavošana:
1 glāzi kviešu pārslas sajaucam ar krējumu/jogurtu, biezpienu, izmaisam.
Olu saputojam ar 3 ēdamkarotēm cukura līdz izveidojas krēmīga masa, pievienojam kviešu pārslu, biezpiena maisījumu, visu saputojam.
Lejam cepamtraukā, kas iesmērēts ar nedaudz sviesta.
Virsū liekam samizotus, sarīvētus ābolus, kam pāri pārberam kviešu pārslu drupačas, ko gatavojam sekojoši: sviestu, 1 ēd.k cukuru un 1 glāzi kviešu pārslas sadrupinam viendabīgās drupačās.
Cepam ap 200 grādiem ap 30 minūtēm, līdz virsa ir maigi brūna.
Sacepums ir maigs un drupens.
Gardi gan!