Vārda dienu svin: Leonīds, Leonīda

Gardie pupiņu salāti ziemai

Pinterest LinkedIn Tumblr +


oti garšīgi un sātīgi salāti, var ēst tikai salātus vai arī kopā ar rīsiem vai kartupeļiem. Lai izdodas un labi garšo, novēl Rito virtuves rīku testa dalībniece Inese. Viņa testēšanai ieguva gan dārzeņu mizotāju komplektu, Tescoma rievoto dārzeņu griezēju, kā arī LURCH rīvi ar griežamu rokturi. Testa mērķis bija pārbaudīt šo virtuves rīku noderīgumu konservēšanas procesā.

Sastāvdaļas:
3 kg tomāti
2 kg burkāni
2 kg sīpoli
1 kg pupiņas
asais čili pipariņš pēc saviem ieskatiem, cik asu gribās
10 gab. saldie pipari/paprika
2 ēd. karotes sāls
300 g cukurs
0,5 l nerafinēta saulespuķu eļļa vai kāda cita
smaržīgie pipari, krustnagliņas u.c. garšvielas pēc saviem ieskatiem

Pupiņas iemērkt uz dažām stundām ūdenī, lai uzbriest. Vāra ūdenī līdz pusgatavas, aptuveni 20-30 min. Burkānus sagriež uz vidēji rupjas rīves vai spageti, spirālveida formā. Tomātus, papriku, sīpolus sagriež nelielos kubiciņos vai iegarenā formā. Smalki sagriež čili pipariņu. Liek visu kopā katlā un vāra/sautē aptuveni 1,5 h, kamēr gatavs. Karstu lej burkās (sanāk 10-12 burciņas). 

Dalīties.

Atstāt Ziņu