Vārda dienu svin: Modris, Matīss, Mariss

Gardie melleņu laika mafini

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Līdzīgi kā zemenes, arī mellenes vislabāk ēst svaigā veidā, tomēr tās itin labi noder arī dažādu kūku un kūciņu pagatavošanai. Piemēram, mafinu cepšanai. 

Nepieciešams (12 gb lielie):
100 g sviesta (istabas temperatūrā)
200 g cukura
2 olas
1 tējk. vaniļas cukura
2 tējk. cepamā pulvera
naža gals sāls
250 g miltu
100 ml piena
~ 250 g svaigu (var arī saldētas) melleņu
1-2 tējk. cukura un rīvēta vai malta muskatrieksta maisījuma

Pagatavošana:
Bļodā saputo sviestu ar cukuru līdz tas kļūst gaišs un gaisīgs. Vienu pēc otras pievieno olas (katru ieputo atsevišķi). Pievieno vaniļas cukuru, cepamo pulveri un sāli. Iejauc. Pievieno pusi no receptē paredzētā miltu daudzuma, ar karoti iecilā mīklā. Pievieno pusi piena, arī iejauc. Tad atkārto to pašu – iecilā otru daļu miltu un iejauc otru daļu piena. Kā pēdējās iecilā melleņu ogas.

Liek karsēties cepeškrāsni 200° temperatūrā.

Viegli ietauko mafinu cepamformu un pilda tajā sagatavoto mīklu. Katru mafinu pārkaisa ar sagatavoto cukura-muskatrieksta maisījumu.

Cep 15-20 minūtes. Gatavi, kad kļuvuši zeltaini brūni un, iedurot kociņu, pie tā vairs nelīp mīkla. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu