Maizītei vajadzēs:
1 glāzi kefīra;
2 glāzes miltu;
1 glāze cukura;
3 olas;
1 tējk. cepamā pulvera;
1 ēdamk. vaniļas cukura;
2 ēdamk. skāba krējuma;
rabarberi;
kanēlis.
Pagatavošana:
Samaisa kopā miltus, cukuru, 2 olas, kefīru, cepamo pulveri un vaniļas cukuru, viendabīgā masā.
Masu noliekam atpūsties.
Nomizojam un sagriežam rabarberus. Sakuļam atlikušo olu ar krējumu un cukuru. Uzlejam mīklu uz cepampapīra, kurš ieklāts uz pannas. Uzberam rabarberus. Pārlejam sakulto olu ar krējumu.
Pārkaisām ar kanēli un liekam cepties sakarsētā cepeškrāsnī 220 grādos 30 līdz 35 minūtes.
Rabarberu plātsmaize gatava!
17 komentārs
Mmm, sakārojās! 🙂
ŠĪ NU GAN TIEŠĀM GARDA,SUPER.
Mēs arī mājās gatavojam ļoti līdzīgi, tikai saucam to par ātro rabarbera rausi 🙂
Vakar līdzīgu rabarberkūku uzcepu! Garšīgi bija!
Cik "stipru" kefīru vajag?<br>2,5% vai mazāk % ? <br>Nekd neesmu gatavojusi, nezinu ar kuru būtu garšīgāk 🙂
Mans vīrietis šo atzina par labu esam! 🙂 Pašai arī ļoti garšoja. Paldies par recepti! 🙂
Fantastiski gards rausis!!!<br>Paldies par recepti!
pārāk daudz miltu. nācās liet ūdeni klāt. 😉
Sakuļam atlikušo olu ar krējumu un cukuru (CIK???)
Tikai jāpiebilst, ka būtu jāizmanto neliela panna.
Paldies par receptīti!
Vienkārši ideāls sanāca 🙂 Mana favorītplātsmaize tagad 😉
Temperatūra ir stipri par lielu.. Liku mazāku – 200, bet tāpat piedega, ņemot vērā, ka laiks nesasniedza pat 30min.
Ļoti garda