Vārda dienu svin: Helma, Lotārs

Garda krēmzupiņa- šampinjonu kapučino

Pinterest LinkedIn Tumblr +
onkursa Mana garšīgā zupas recepte ietvaros Viktorija Puķe iesūtījusi savu šampinjonu krēmzupas receptes variāciju ar garšīgu nosaukumu- šampinjonu kapučīno. 

Sastāvdaļas (6 porcijām):
20 g kaltētu sēņu
750 g svaigu šampinjonu
100 ml Madeiras
600 ml dārzeņu buljona
500 ml piena
50 g sviesta
1 liels sīpols
1 ķiploka daiviņa
rīvēts Parmezāns
sāls, pipari pēc garšas
1 ēd.k. olīveļļas

Pagatavošana
Šampinjonus nomazgā, sagriež, aplej ar 150 ml vāroša ūdens un atstāt uz 15 min.
Pannā izkausē sviestu un tajā apcep līdz gatavībai sīpolus. Pievieno ķiploku un cep kopā vēl 2 min.
Pievieno šampinjonus un apcep, kamēr viss šķidrums izgaro (apm. 15-20 min.). Pievienot vīnu un karsēt vēl 1 min. Pievieno muskatriekstu, dārzeņu buljonu, kaltētas sēnes un to šķidrumu, kurā bija iemērktas sēnes. Pavārīt 15 min., noņemt no uguns un atdzesēt.
Blenderī sasmalcināt un pievienot pienu. Pārliet atpakaļ katliņā un vēlreiz uzkarsēt.
.
Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu