Vārda dienu svin: Beāte, Beatrise

Cūku pupu pastēte – latviešu versija par austrumnieku humusu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

umusa dzimtene ir Tuvo Austrumu valstis, un tā gatavošanas vēsture tiecas jau vairāku tūkstošu gadu senā pagātnē. Oriģināli humusa biezeņa jeb pastētes pamatā ir turku zirņi un tahinī. Taču mēs dzīvojam Latvijā, tāpēc izveidojām savu versiju par humusu no cūku pupām.

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Nepieciešams:
1 glāze (200 ml) izlobītu cūku pupu
1-2 ēd.k. olīveļļas
2-3 ēd.l. citrona sulas
līdz 100 ml ūdens (var izmantot pupu novārījumu)
baziliks
citronpipari
sāls
zaļumi

Pagatavošana:
Sālsūdenī liek katliņā vārīties pupas. Kad tās mīkstas, nokāš un novārījuma šķidrumu saglabā kādā traukā. Pupas ber blenderī, pievieno olīveļļu, citrona sulu, kaltēta vai svaiga bazilika lapiņas un nedaudz pupu novārījuma šķidruma. Sablendē. Atkarībā no tā, cik biezu pastēti vēlies, pievieno vēl nedaudz novārījuma. Sablendē vēlreiz. Liek biezeni bļodā vai uz šķīvja, pārslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

Garšo bezgala labi!   

Dalīties.

Atstāt Ziņu