Rudens ražas laikā daba mūs lutina ar sēnēm un ogām, kas ikvienam pieejamas Latvijas mežos. Teju katram ir savas labi zināmās receptes, kā baudīt meža veltes, taču Rimi gardēdis Normunds Baranovskis aicina arī ļauties eksperimentiem, lai labi zināmajā garšā atklātu jaunas nianses.
Šī bezglutēna tarte būs rudenīga garšu kārpiņu lutināšana ikvienam.
Pamatnei:
200 g mandeļu miltu
120 g pūdercukura
1 ola
60 g sviesta
Siera krēmam:
300 g krēmsiera
2 olas
170 g cukura
1 tējkarote sāls
250 g brūkleņu
Pagatavošana:
Visas pamatnes sastāvdaļas sajauc kopā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm, pēc tam mīklu izrullē un ieklāj formā. Saputo krēmsieru ar olu, cukuru un sāli. Lej siera masu formā un cepeškrāsns apakšā 50 minūtes cep 170 grādos. Pilnībā atdzesē un pasniedz, pārkaisot kūku ar svaigām brūklenēm.