is ir brūkleņu laiks. Iespējams, sēņojot jau esi tās saēdusies svaigas. Nu, laiks varīt ievārījumā! Tas tik lieliski noder rolbiskvītu vai citu biskvīta kūku gatavošanā, lieliski sader ar dažādiem gaļas ēdieniem un, jo īpaši, ar ceptām asins desām!
Izmanto QR kodu un skati |
Nepieciešams:
2 kg brūkleņu
6 kg ābolu
2 kg cukura (parastā)
1 kg cukurs (želejas)
1 ēd.k. kanēlis
10-15 krustnagliņas
Vispirms samizo ābolus (izmantoju vasaras dzidros ābolus) un sagriež plānās šķēlītēs. Var arī samalt. Uzliek uz plīts katlu, kurā ielej apmēram ½ litru ūdens (lai būtu nosegts katla dibens). Ūdeni uzvāra un tad pievieno sagrieztos ābolus. Vāra uz vidējas temperatūras. Katlam jābūt uzliktam vākam. Pa laikam saturu apmaisa, lai āboli neuzsēstos uz katla dibena. Kad āboli sašķīduši, pievieno samaltas brūklenes. Visu rūpīgi izmaisa. Masu pavāra 5 minūtes. Pēc tam pievieno parasto cukuru. Atkal kārtīgi izmaisa, lai cukurs izšķist. Masu kopā ar cukuru vāra 5-10 minūtes. Pēc tam pievieno 1 kg želejcukura un atkal izmaisa, lai izšķīst cukurs. Pievieno kanēli un krustnagliņas. Tad vāra līdz katla saturs uzmet pirmo burbuli. Katlu noceļ no plīts un ievārījumu pilda tīrās burciņās. Burciņas aizvāko, kamēr ievārījums vēl karsts.
Lai izdodas!
4 komentāru
visu mūžu esmu vārījusi ar parasto cukuru stāv labi ,garšo labi ,kāpēc želejcukurs /
želejcukurs ir dārgāks.Ogas saldēju -ja sagribas ievārījumu -nedaud izvāru ziemā-visbiežāk bez cukura
Tikko izvārīju brūkleņu-ābolu ievārījumu ar parasto cukuru. Sanāca tāds biezs,tā ka ievārījuma cukurs noteikti nav vajadzīgs. Ievārījuma cukurs satur konservantu, kas arī šajā gadījumā nav vajadzīgs. Brūklenes pašas satur benzoskābi.