Vārda dienu svin: Laura, Jadviga

Biezpiens ar puraviem un ķimenēm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šādi sagatavotu pikantu biezpienu esmu iecienījusi tieši šobrīd ziemas laikā. Puravi turklāt ir lielisks profilakses līdzeklis pret gripu un vīrusiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
Biezpiens
Skābais krējums
Puravs
Ķimenes

Pagatavošana:
To, cik lielu purava gabalu pievienot biezpienam, izvēlies pati- ja gribas vairāk purava asumiņu, pieliec vairāk. Es uz 200 g biezpiena ņēmu aptuveni 1/4 daļu paliela purava un kārtīgu tējkaroti ķimeņu.
Smalkos pusriņķīšos sagriež puravu, pievieno biezpienam, sajauc ar skābo krējumu, iemaisa ķimenes un gards, veselīgs ēdiens gatavs! Vislabāk šādi sagatavots biezpiens garšo tad, ja to patur vismaz pusstundu ledusskapī, lai viss savelkas. Sāli pievienot nav nepieciešams, jo puravi un ķimenes piešķir biezpienam savu pikanto garšu.

Lai labi garšo!

Dalīties.

Atstāt Ziņu