Vārda dienu svin: Modris, Matīss, Mariss

Biezpiena sacepums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Katram noteikti ir sava bērnības garša. Taču ar visai lielu pārliecību varam teikt: ja tiktu veidots bērnības dienu garšu tops, biezpiena sacepums ar ķīseli noteikti būtu daudzu respondentu sarakstā. Atceries, kā to gatavoja mamma vai vecmāmiņa, vai kā to ēdi skolā? Pamēģini pagatavot pati!

Nepieciešams:
3 paciņas (600g) mīksta biezpiena (sausu, graudinu biezpienu labāk neizmantot)
3 olas
3 ēd.k. cukura
3 ēd.k. mannas
½ tējk. sodas vai cepamā pulvera
sauja rozīņu

Pagatavošana:
Olas sajauc ar cukuru un maisa līdz cukurs izkusis un masa ieguvusi viendabīgu konsistenci. Iemaisa sodu vai cepamo pulveri. Pievieno biezpienu un atkal maisa līdz masa kļūst viendabīga. Pieber mannā un noskalotas (vai izmērcētas) rozīnes. Atkal visu kārtīgi samaisa. Cepamtrauku izklāj ar cepampapīru tā, lai tas sniedzas līdz trauka malām. Lej masu traukā un liek uzkarsētā krāsnī. Cep 180-2000C temperatūrā aptuveni 30 minūtes (šajā gadījumā tika izmantots režīms: pilna ventilācija + cepšana no apakšas, ar citiem cepšanas režīmiem jācep, iespējams, 45 minūtes).

Sacepums gatavs!

Sacepumu var ēst tāpat – kā kūku, bet var pasniegt arī kopā ar ķīseli. Šajā gadījumā piemērots būs vidēji biezs ķīselis ar ogām vai šķidrāks ķīselis, kas vārīts no sulas. Šeit atrodama pamācība, kā vāra ķīseli.

 

VĀRAM ĶĪSELI! PADOMI UN KNIFI PERFEKTA ĶĪSEĻA PAGATAVOŠANAI

Lai arī ķīselis ir viens no visvieglāk un ātrāk pagatavojamajiem desertiem, daudziem šī kāruma pagatavošana rada grūtības.

Gatavojot ķīseli ļoti liela loma ir tieši iebiezināmā šķidruma un cietes proporcijām. Ķīseļus iedala biezajos, vidēji biezajos un šķidrajos.

Rēķinot proporcijas, jāatceras, ka savu daļu šķidruma veido  ne tikai sula, bet arī ogas un augļi, ko pievienojam ķīselim, kā arī cukurs.
Vairāk šeit >>


Dalīties.

Atstāt Ziņu