tceros, ka bērnībā, kad mežā tika salasītas mellenes, daļa vienmēr tika savārīta ķīselī, kas tika ēst kopā ar klimpām. Šajā gadā atkal izbaudīju šo gardumu un nolēmu padalīties arī ar jums!
Ņem recepti līdzi uz veikalu! |
Ķīselim nepieciešams:
mellenes
cukurs
ūdens
kartupeļu ciete
Klimpām nepieciešams (tika gatavots 6 cilvēkiem):
2 olas
sāls un cukurs (nedaudz, bet katrs var gatavot pēc savas vēlēšanās)
3-4 ēd.k. ūdens
~200 g miltu
Ķīseļa pagatavošana:
Ja ķīseļa vārīšana tev nav gluži ierasta lieta, iesakām ieskatīties šajā dažādu ķīseļu vārīšanas pamācībā un lūkoties pēc vidēji bieza ķīseļa ar ogām pagatavošanas receptes un izmantot tajā piedāvātās ķīseļa pagatvošanas proporcijas!
PADOMI UN KNIFI PERFEKTA ĶĪSEĻA PAGATAVOŠANAI >>
Klimpu pagatavošana:
Sakuļ bļodā olas. Pievieno nedaudz sāls un cukura (tā kā gatavojam diezgan pasaldu ķīseli, tad klimpas īpaši necenšamies saldināt). Pielej 3-4 ēdamkarotes vēsa ūdens. Pakāpenisiki sijā klāt miltus un iemaisa. Klimpu masai ir jābūt diezgan stingrai (nedaudz mīkstāka par pīrāgu mīklu), lai paņemot ar karoti piciņu tā neizplūstu. Katliņā uzvāra ūdeni un ar mazo karotīti vai ēdamkaroti ņem klimpu mīklu un laiž verdošanā ūdenī un ļauj uzpeldēt. Pirms ņemt mīklu, karoti vislabāk iemērkt karstajā ūdenī. Tad mīkla nepieķeps pie karotes. Kad klimpas uzpeldējušas, tās izsmeļ no katla un ļauj sietā notecēties. Ik pa laikam klimpas var apgrozīt, lai tās nesalīp.
Padalies arī tu ar recepti, kas atklāj tavu bērnības vasaras garšu!
Sūti receptes un bildes uz sp@sievietespasaule.lv