tceros, ka bērnībā ar mammu tieši tumšie rudens un ziemas vakari bija laiks, kad cepām gan vafeles, gan biezpiena pončikus. Šoreiz padalīšos ar mūsu pončiku recepti.
Nepieciešams (uz 100 g biezpiena):
100 g biezpiena
1 ola
1 ēd.k. cukurs
1/2 – 1tējk. vanilīna cukura
Soda
2-3 ēd.k. miltu
Pūdercukurs
Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Biezpienu liek bļodā, ja tas ir pārāk rupjos graudos, ar dakšiņu vai karoti saberž smalkāk. Pievieno olu, cukuru, vanilīna cukuru, naža galu sodas. Visu samaisa viendabīgā masā. Tad sāk pievienot miltus – liek tik daudz, lai mīkla vairs netecētu no karotes, bet nebūtu arī pārāk cieta.
Lej katliņā eļļu, ko liek uz uguns karsēties. Kad eļļa uzkarsusui, ar tējkaroti ņem pončiku mīklu un ielaiž eļļā. Cep līdz zeltaini brūni. Kad pončiki no abām pusēm apbrūninājušies, tos izceļ no eļļas un noliek uz salvetēm, lai nosusinās liekā eļļa. Tad liek bļodā un var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Recepšu konkurss “Mirklis salduma”
Mēs vēlamies uzzināt, kas ir tie gardumi, kas šajā gada tumšajā laikā tieši tavās mājās ienes mirkli salduma. Padalies ar savām cepumu, plātsmaižu, kūku un citu našķu receptēm! Balvās- dāvanu grozi no garšīgo un virtuvē noderīgo „Dr.Oetker” produktu klāsta.
Vairāk par konkursu uzzini šeit>>