Vienkārši pagatavojams gardums, kas turklāt ir arī veselīgs- savu auzu pārslu-kokosa skaidiņu cepumu recepti iesaka Nataša.
Sastāvdaļas:
1 glāze pilngraudu auzu pārslu
1 glāze kokosa skaidiņas
2 mazas olas, ja olas ir lielas, tad beigās varam pievienot vairāk vai nu pārslas vai kokosa skaidiņas
4 ēd.k cukurs
1 tēj.k vaniļas cukurs
šipsniņa sāls
šķipsniņa citronskābes
Pagatavošana:
Auzu pārslas apgrauzdējam. Olas baltumus atdalam no dzeltenumiem.
Baltumus sākam putot ar sāli un citronskābi līdz izveidojas gaisīgas putas, tad pievienojam 2 ēd.k cukuru un putojam līdz stingrām putām, līdz cukurs izkusis.
Dzeltenumus putojam ar vaniļas cukuru un atlikušo cukuru līdz tas izkusis un masa palikusi krēmīga, bieza.
Dzeltenumos iemaisam apgrauzdētās pārslas un kokosa skaidiņas. Pievienojam saputotos baltumus.
Visu rūpīgi izmaisam.
Uz cepamā papīra ar ēdamkaroti liekam mazas piciņas.
Cepam ap 180 grādiem ap 15 minūtēm.
Tikko cepti cepumi ir mīksti, bet atdziestot paliek kraukšķīgi, bet tai pat laikā maigi drupeni.