Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Auzu miltu un banānu mafini. Bez olām

Pinterest LinkedIn Tumblr +

a alerģijas vai veselības uzlabošanas nolūkā nākas atteikties no olu lietošanas uzturā, taču kādu konditerojes izstrādājumu tomēr kārojas, nav ko skumt. Gardum gardus kēksiņus var uzcept arī bez olām! Veselīgu un garšīgu mafinu receptei iedvesmu smēlos šeit, taču nedaudz to pārveidoju.

Ņem recepti līdzi uz veikalu! 
Izmanto QR kodu un skati 

receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Sastāvdaļas:
2 tases* miltu
1 tase pilngraudu auzu miltu
1 tase speltas kviešu miltu

2 tējk. cepamā pulvera
2/3 tases brūnā cukura
2/4 tases augu eļļas
1 tase ūdens
šķipsniņa sāls
1 tase augļu vai ogu (mums bija sagriezti 2 nelieli banāni un sauja saldētu skābo ķiršu)
sauja dateļu
* 1 tase = ~240 ml

Pagatavošana:
Bļodā vispirms sajaucam visas sausās sastāvdaļas- miltus, cepamo pulveri, cukuru, sāli. Pamazām pievienojam ūdeni un eļļu, kārtīgi izmaisam. Mīklai pievienojam izvēlētos augļus/ ogas. Tas var būt rīvēts ķirbis ar kanēlīti, ābolu biezenis ar rozīnēm, banāni, mellenes utt. Mēs pievienojām divus gabaliņos sagrieztus banānus un kārtīgu sauju saldētu, atlaidinātu skābo ķiršu, atļaujoties mīklu nedaudz bagātināt arī ar ķiršu sulu. Tā kā mīlu saldu garšu, pievienoju arī sauju sagrieztu dateļu. Visu samaisam un pildam keksu formiņās. Cep 190 grādos aptuveni 20 -30 minūtes. Gatavas, kad mafini skaisti apbrūnējuši un pacēlušies. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti iebakstot viducī. No šī sastāvdaļu daudzuma sanāk 10 – 12 mafini.

Piezīme: Ja izvēlies keksiņus gatavot ar parastajiem kviešu miltiem, ņem nedaudz mazāk šķidro sastāvdaļu- (~3/4 tases ūdeni un 1/4 tases eļļu).

Lai labi garšo!

Dalīties.

Atstāt Ziņu