Vārda dienu svin: Kārlis, Spodris

Aukstie kartupeļu salāti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lai pagatavotu garšīgus un sātīgus salātus, nevajag daudz- vien kartupeļus, pārīti sālītu gurķu, sīpolu un dilles. Un izdosies tādi salāti, ka mēli varēsiet norīt! – iesaka Nataša.

Mums būs nepieciešams:
– 10 maziņi ar mizu vārīti kartupeļi (tādi mazliet mazāki par mandarīniem). Var ņemt arī lielus, tad būs jāgriež vairākās daļās, bet mazos tik šķēlītēs, tā ir gan smukāk, gan arī patīkamāk.

– 2 vidēji lieli sālīti gurķi, var arī marinētus, bet tad tomēr būs cita garša

– 1 sīpols

– 2 ēd.k gurķu marinādes

– 1 ēd.k olīveļļa

– buntiņa dilles

Bet būtībā jau visas sastāvdaļas ir pēc katra gaumes, nogaršojiet un izlemiet, cik un ko jums vajadzēs.

Pagatavošana:
Ar mizu vārītus kartupeļus, atdzesējam un nomizojam. Sagriežam šķēlītēs.

Sīpolus sagriežam plānos pusgredzenos. Sālītus gurķus pārgriežam uz pusēm un tad plānās šķēlītēs – jo plānāk, jo labāk. Dilles sasmalcinām.

Traukā liekam gurķus, sīpolus, pievienojam eļļu, gurķu marinādi un dilles. Izmaisām un ļaujam ievilkties kādas 20 minūtes, ja ir laiks, tad var arī ilgāk. Pēc tam pievienojam sagrieztos kartupeļus, izmaisām.

Salātus var pasniegt uzreiz, bet tomēr visgaršīgāk šie salāti garšo, kad ir kādu laiku pastāvējuši ledusskapī un savilkušies.

Paskatoties uz sastāvdaļām, nešķiet nekas īpašs, bet kad tiek nogaršoti, ticiet man – mēli var norīt!

Dalīties.

Atstāt Ziņu