o nozīmē tas, ja mājās uz galda nonāk kaste ar svaigiem rabarberu kātiem? Tikai un vienīgi to, ka taps kāds rabarberu našķis. Iedvesmojoties no dažādajām „ātrajām” kefīra plātsmaižu mīklām, radīju savu un sanāca vienkārši brīnišķīga rabarberu plātsmaize.
Ņem recepti līdzi uz veikalu! |
Mīklai nepieciešams:
1 gatavs banāns (aizstāj 2 olas)
1 glāze brūnā cukura
2 glāzes miltu
2 tēj.k. cepamā pulvera
1 glāze kefīra
gabaliņš sviesta
Virsai nepieciešams:
4 vidēji rabarberu kāti
2 olas
2 ēd.k. skābā krējuma
vanilīna cukurs
2 ēd.k. brūnā cukura
kanēlis
Pagatavošana:
Ķeras pie mīklas gatavošanas. Bļodā liek banānu un to ar dakšiņu saspaida. Pievieno cukuru un visu kārtīgi izmaisa, lai izveidojas viendabīga masa. Iesijā un iemaisa glāzi miltu un cepamo pulveri (var izmantot arī sodu). Pievieno kefīru vai rūgušpienu un iesijā otru glāzi miltu. Visu samaisa viendabīgā masā, lai nepaliek neviens miltu kunkulītis.
Šajā brīdī liek karsēties cepeškrāsni. Ņem apaļo cepamo formu (manai formai 22 cm diametrā) un iesmērē ar sviesta gabaliņu. Ielej formā kūkas mīklu. Tad nomizo un sagriež rabarberus, ko kārto vienmērīgi virs mīklas. Pārkaisa ar brūno cukuru, vanilīna cukuru un kanēli. Atsevišķā bļodiņā sakuļ divas olas un tām pieputo klāt skābo krējumu. Šo olu-krējuma masu pārlej kūkai. Liek krāsnī cepties 200 grādu temperatūrā +/-30 minūtes. Gatavību var pārbaudīt arī iedurot kūkas virsmā koka irbulīti: ja mīkla neapķep ap irbulīti, kūka ir gatava.
1 komentārs
Vai tas ko maina, ja brūnā cukura vietā izmantošu parasto cukuru?