Arī ziemā var pagatavot garšīgu gaileņu zupiņu. Tā kā rudenī mežā bija varen daudz dāžādu sēņu, tad nu mūsu ģimenē ir paliels daudzums ar sēņu krājumiem. Domāju, ka pietiks visai ziemai. Nav jaunatklājums, bet ļoti garda zupa, turklāt ziemā ģimene to novērtē vairāk nekā vasarā!
Vajadzēs:
-gailenes
-kartupeļus
-burkānus
-sīpolus
-skābo krējumu
-sviestu (kurā gailenes un sīpolus apcept)
-sāls, pipari, lauru lapas
Pagatavošana:
Nomazgājam kartupeļus, burkānus, sīpolus. Visu sagriežam.
Gailenes izņemam no saldētavas un atsaldējam.
Lieku vārīties ūdeni (var pielikt kādu gaļas gabaliņu, lai sanāk sātīgāks bujons).
Kad uzvārījies buljons, katlā liek kartupeļus un burkānus.
Sviestā apcepu sīpolus un gailenes.
Kad kartupeļi un burkāni mīksti, lieku klāt ceptās gailenes un visas garšvielas.
Pavāru 10 minūtes un gardā zupiņa gatava.
Pasniedzu ar krējumu, var uzbērt svaigas dillītes (tās arī ir saldētas no pašu dārza).
3 komentāru
ooo šī gan ir laba recepte,man ļoti garšo gaileņu zupiņa,paldies par sakārdinato vakaru:)
Man ne tik ļoti zupu sakārojās, kā gaileņu mērcīti, un īpaši kopā ar jaunajiem kartupelīšiem. Eh, vasara jāgaida!
Ah kā sagribējas svaigas gailenītes,būs jāizņem no saldētavas.