Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Alus un šokolādes saldējums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas 6 porcijām:
200ml saldais krējums 35%
2 olu dzeltenumi
100ml alus
3 ēd.k cukurs
50g šokolāde (var gan balto, gan piena, gan melno, es izmantoju piena)

Sastāvdaļas krēmam:
150ml alus
1 ola
50g šokolāde pēc pašu izvēles, tā kā saldējumam ņēmu piena, tad krēmam melno
2 ēd.k cukurs
1 ēd.k milti
Pasniegšanai svaigas zemenes,vai citi augļi vai ogas.

Pagatavošana:
Olu dzeltenumus samaisām ar 1 ēd.k cukura.

Alu un šokolādi liekam katliņā, karsējam, maisām līdz šokolāde pilnībā izkususi.
Maisot lejam alu olu dzeltenumos.

Kārtīgi izmaisām ar putojamo slotiņu. Liekam karsēties uz nelielas uguns, līdz masa sabiezē (kādas 5-7 minūtes).Atdzesējam.
Saldo krējumu putojam ar palikušo ēd.k cukura līdz stingram putukrējumam.Ieputojam atdzisušo krēmu. Liekam porciju trauciņos un saldējam saldētavā 3 stundas.Var turēt arī ilgāk, bet ātrāk gan nebūs gatavs.

No šiem produktiem man sanāk 6 silikona trauciņi, kas ir 7cm diametrā. Viena saldējuma svars 66g.

Gatavojam krēmu:
Olu samaisam ar cukuru un miltiem, lai nav kunkuļi.

Alu un šokolādi liekam katliņā, karsējam, maisām līdz šokolāde pilnībā izkususi.

Maisot lejam alu olai klāt. Liekam karsēties uz uguns, maisot ar putojamo slotiņu līdz krēms sabiezē. Atdzesējam.

Pasniedzam saldējumu ar krēmu un svaigām zemenēm.

Manuprāt, šokolāde jāizvēlās krēmam viena, bet saldējumam cita,lai garšas nedaudz atšķiras. Ja saldējumam piena, tad krēmam melnā vai baltā, vai otrādi.
Alus piedod interesantu aromātu, sanāk ļoti gards deserts.

 

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS MĪĻĀKAIS VASARAS ĒDIENS’  IETVAROS

Un kāda ir tava mīļākā vasara ēdiena recepte?

Vairāk par konkursu uzzini ŠEIT >>






Dalīties.

Atstāt Ziņu