Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Ābolu un banānu ievārījums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas:

* 1kg āboli Antonovka (šie man patīk vislabāk,jo ir skabi un satur visvairāk dabīgo pektikīnu)

* banāni,daudzums pēc pašu vēlēšanās,tā kā tie ir diezgan saldi un man patīk nepārāk salds ievārījums es pievienoju 0,5kg,bet tik pat labi var pievienot tik vienu banānu aromātam vai arī 1 pert 1 un dominēs banānu garša.

* vismaz 300g cukurs (es nemīlu saldu ievārījumu un lieku pašu minimumu.)

* aptuveni 2 tēj.k rīvēta ingvera sakne (sākumā pieliekam vienu tējkaroti, nogaršojam, jo citam var garšot viegli pikants, bet citam kārtīgi ņiprs)

* 1/2 citrona sula, var arī miziņu pierīvēt

* vaniļas cukurs, šo pievienojam pēc garšas, jo katrai firmai cita stipruma.

Pagatavošana:
Tā kā es esmu iesācēja ievārījumu gatavošanā, tad visas piedevas pievienoju pamazām un nogaršoju un tad jau vados pēc sajūtām, kāds man ievārījums garšos.

Ābolus nomizojam, sagriežam mazos gabaliņos, pielejam pavisam nedaudz ūdeni un sautējam uz mazas uguns ik pa laikam apmaisot. Uz 1kg ābolu ap 100-200ml ūdens.
Kad āboli izsķīduši, tad pievienojam citrona sulu,ingvera sakni,banānus sagrieztus šķēlēs un cukuru,vaniļas cukuru, izmaisam. Vāram uz mazas uguns ap 10 minūtēm. Liekam sterilizētās burkās.

Ja vēlamies viendabīgu ievārījumu, tad  ābolus un banānus griežam mazos,plānos gabaliņos, bet, ja vēlamies banānu gabaliņus gatavā ievārījumā, tad attiecīgi tos griežam biezās ripiņās, lai tie pilnība neizšķīst.
Ievārījums sanāk ļoti gards, aromātisks un neparasts.

 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu