Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Ābolu plātsmaize ar drumstalām

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vai gan ir iespējams atteikties no gabaliņa svaigi ceptas plātsmaizes!? No šīs noteikti ir grūti atteikties! Turklāt, pēc pirmā noteikti sekos vēl otrais un trešais gabaliņš. 

Sastāvdaļas:

Plātsmaizei:
1/2 paka (90-100g) sviesta
3 olas
2 glāzes miltu
1 glāze cukura
1 glāze kefīra (var izmantot arī paniņas)
1 tējk. cepamā pulvera
vanilīns
kanēlis
āboli

Drumstalām:
1/2 paka (90-100g) sviesta
1 glāze cukura
1 glāze miltu

Pagatavošana:
1) Vispirms pagatavo masu drumstalām. Bļodā samaisa cukuru un miltus, un pievieno izkausētu sviestu. Visu sajauc un mīca līdz iegūst viendabīgu masu. To liek ledusskapī dzesēties.

2) Tad ķeras pie plātsmaizes mīklas gatavošanas. Miksera traukā liek olas, cukuru un šķipsniņu vanilīnu, visu rūpīgi sakuļ. 

3) Pievieno kefīru un atkaļ sakuļ.

4) Atsevišķā bļodā sajauc miltus un cepamo pulveri, ko pēc tam iesijā sakultajā masā.

5) Noslēgumā izkausē sviestu, pievieno plātsmaizes masai un vēlreiz visu rūpīgi izmaisa. Mīkla ir gatava.

6) Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C.

7) Kamēr krāsns uzkarst, izklāj pannu ar cepampapīru un lej cepamformā mīklu, ko vienmērīgi izlīdzina. Kad krāsns uzkarsusi, liek pannu krāsnī uz 15 minūtēm. 

8) Pa to laiku izmizo un sagriež šķēlītēs ābolus. 

9) Pēc 15 minūtēm ņem plātsmaizi ārā no krāsns, noklāj ar āboliem, tos nedaudz piespiežot un visu atkal liek krāsnī uz 15 minūtēm 200° temperatūrā.

10) Ņem atdzisušo drumstalu masu un pārdrupina vai pārrīvē ābolu kārtai. Liek vēl uz 15 minūtēm 200° temperatūrā.

11) Kad kūka gatava to pārkaisa ar kanēli. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu