ogad mežā ir ļoti daudz un dažādu sēņu, bet pēdējā laikā mūsu ģiemene visvairāk salasa tieši baravikas. Tad nu ēdam uz nebēdu un pie viena samarināju ziemai un sasaldēju tāpat, lai ziemā varētu taisīt gardas mērcītes.
Marinēto baraviku recepte
Vajadzēs:
– baravikas
Marinādei:
– 1 l ūdens
– 2 ēd.k sāls
– 1 ēd.k cukura
– 1ēd.k etiķa esences
Pagatavošana:
Notīram, sagriežam un novāram baravikas.
Katliņā uztaisam marinādi, pieliekam 2 krustnagliņas, 2 smaržīgos piparus un 2 laurlapas.
Kad uzvāras pieliekam vārītas baravikas un pavāram apmēram 10 minūtes
Lejam burciņās. Skrūvejam ciet ar vāciņiem. Liekam ledusskapī vai nesam uz pagrabu.
Citas noderīgas sēņu un beciņu ieziemošanas receptes:
Marinētas sēnes | Sēņu soļanka | Gaileņu kaviārs |
Gatavojam arī citus krājumus ziemai!
Signes dzeltenie dārzeņu salāti
Aso ēdienu cienītājiem – adžika
Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā
Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums
Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte
Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas
Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!
1 komentārs
Stulbi !Padomju recepte , kad citas garšvielas nebija .Lauru lapas dod rūgtumu ! Baravikas pašas ir garšviela , tāpēc neliek klāt neko citu kā tējkaroti sāls uz 0,5 burciņu un divas cukura un etiķi .Tas ir viss !!!!!!