Vārda dienu svin: Grieta, Strauta, Rebeka

Marinētas baravikas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ogad mežā ir ļoti daudz un dažādu sēņu, bet pēdējā laikā mūsu ģiemene visvairāk salasa tieši baravikas. Tad nu ēdam uz nebēdu un pie viena samarināju ziemai un sasaldēju tāpat, lai ziemā varētu taisīt gardas mērcītes.

Marinēto baraviku recepte

Vajadzēs:
– baravikas

Marinādei:
– 1 l ūdens
– 2 ēd.k sāls
– 1 ēd.k cukura
– 1ēd.k etiķa esences

Pagatavošana:
Notīram, sagriežam un novāram baravikas.
Katliņā uztaisam marinādi, pieliekam 2 krustnagliņas, 2 smaržīgos piparus un 2 laurlapas.
Kad uzvāras pieliekam vārītas baravikas un pavāram apmēram 10 minūtes
Lejam burciņās. Skrūvejam ciet ar vāciņiem. Liekam ledusskapī vai nesam uz pagrabu.

 

Citas noderīgas sēņu un beciņu ieziemošanas receptes:

Marinētas sēnes Sēņu soļanka Gaileņu kaviārs


Gatavojam arī citus krājumus ziemai!

Marinēta paprika

Tomāti želejā

Signes dzeltenie dārzeņu salāti

Marinētas gailenes

Signes vīriešu zapte

Dārzeņu salāti ziemai

Aso ēdienu cienītājiem – adžika

Signes gurķi savā sulā

Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā

Marinēti gurķi ķiplokos

Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums

Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte

Marinēti kāposti ar kanēli

Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas

Ilzes tomātu-sēņu salāti

Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!

Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem

Inas marinētie saldie gurķīši

Ābolu- pīlādžu ievārījums

Sēņu soļanka

Uncle ben’s latviešu gaumē

Lonijas kabaču salāti

Skābēti gurķi un tomāti

Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē

Dalīties.

1 komentārs

  1. Stulbi !Padomju recepte , kad citas garšvielas nebija .Lauru lapas dod rūgtumu ! Baravikas pašas ir garšviela , tāpēc neliek klāt neko citu kā tējkaroti sāls uz 0,5 burciņu un divas cukura un etiķi .Tas ir viss !!!!!!

Atstāt Ziņu