Anita padalījusies ar kārdinošu deserta zefīru-zemeņu kūkas recepti. Zemenes, putukrējums un zefīrs. Mmm… Izklausās brīnišķīgi, vai ne?
Nepieciešams:
zefīrs
zemenes
saldais krējums
cukurs
Pagatavošana:
No saldā krējuma un cukura uzkuļ putukrējumu. Zefīru sagriež ripiņās un pa šķīvja virsmu ar tām izklāj kārtu. Noklāj to ar putukrējumu un liek virsū veselas zemenes, tad atkal pārliek ar zefīru ripiņām, vēlreiz pārklāj ar putukrējumu un dekorē ar sagrieztām zemenēm. “Uzbūvēto” kūku liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām. Zefīrs sakusīs viengabalainā masā, kūka nedaudz sacietēs un to varēs griezt gabaliņos.
14 komentārs
Cik garšīgi izskatās! Un sanāk arī diezgan lēti, jo produktu nav daudz!
Man atkal izklausās, ka varētu būt bišku pa saldu. Zefīrs man vispār šķiet par saldu. Vai arī tās zemenes kompensē to saldumu?
Varbūt pa vidu var salikt arī jāņogas vai upenes? Tad varētu būt ne tik salds.
Varbūt tad drīzāk mellenes, vismaz man liekas, ka tā būtu garšīgāka kombinācija -zemenes ar mellenēm. Kaut gan arī tāpat varētu būt labi, un nemaz tik saldi man liekas ka nesanāk, jo zemenes jau dod svaigumu. Anita – kā ir? cik salda sanāk kūka?
Zemenes līdzsvaro to saldumu
Pēc bildītes tā īsti nevar saprast – tas ir parastais zefīrs vai zefīrs šokolādē?
Eliana, parasts zefīrs
Paldies!
Putukrējumam nav vajadzības likt cukuru, zefīrs salds.. 🙂
mmmmmmm, gribu tādu!!!
starp citu, mēs šo gatavojam ar jogurtu un garšo tikpat brīnišķīgi 🙂
Šitais ir mans mīļākais saldais! tikai es zefīra vietā lieku marshmallow!! Super labs!
Manuprāt, nekompensē, bet tas jau garšas jautājums. Putukrējumam cukuru nelieku.
so torti es gatavoju 8gadus atpakal loti garsiga bet cukuru gan es neliku jo zefirs jau ta ir salds labu estgribu