Vārda dienu svin: Modris, Matīss, Mariss

Zefīru un zemeņu kūka

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anita padalījusies ar kārdinošu deserta zefīru-zemeņu kūkas recepti. Zemenes, putukrējums un zefīrs. Mmm… Izklausās brīnišķīgi, vai ne?

Nepieciešams:
zefīrs
zemenes
saldais krējums
cukurs

Pagatavošana:
No saldā krējuma un cukura uzkuļ putukrējumu. Zefīru sagriež ripiņās un pa šķīvja virsmu ar tām izklāj kārtu. Noklāj to ar putukrējumu un liek virsū veselas zemenes, tad atkal pārliek ar zefīru ripiņām, vēlreiz pārklāj ar putukrējumu un dekorē ar sagrieztām zemenēm. “Uzbūvēto” kūku liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām. Zefīrs sakusīs viengabalainā masā, kūka nedaudz sacietēs un to varēs griezt gabaliņos.

Dalīties.

14 komentārs

  1. Man atkal izklausās, ka varētu būt bišku pa saldu. Zefīrs man vispār šķiet par saldu. Vai arī tās zemenes kompensē to saldumu?

  2. Jūlija Liene R. on

    Varbūt tad drīzāk mellenes, vismaz man liekas, ka tā būtu garšīgāka kombinācija -zemenes ar mellenēm. Kaut gan arī tāpat varētu būt labi, un nemaz tik saldi man liekas ka nesanāk, jo zemenes jau dod svaigumu. Anita – kā ir? cik salda sanāk kūka?

  3. so torti es gatavoju 8gadus atpakal loti garsiga bet cukuru gan es neliku jo zefirs jau ta ir salds labu estgribu

Atstāt Ziņu