Vārda dienu svin: Gundars, Kurts, Knuts

Zaļie vasaras salāti ar bekonu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

u, kad mums jau ziņo, ka meteoroloģiskā vasara ir beigusies un gaisā jau jūtams rudens dzestrums, gribas pagatavot atkal vasarīgus zaļos salātus, lai ierakstītu atmiņā to debešķīgo garšu.

Nepieciešams:
1 zaļais salāts (mājās laužu lapiņas, kuru daudzums līdzvērtīgs vienam veikalā nopērkamajam salātam podiņā)
3 vidēji tomāti
1 lauku gurķis
1 neliels sīpols
150 g auksti kūpināta bekona
Heinz ķiploku mērce
Sāls

Pagatavošana:
Šo salātu gatavošanu var sākt ar bekona sagatavošanu – bekonu sagriež smalkos stienīšos un apgrauzdē. Noņem no pannas un izliek uz salvetes, lai nosūcas liekās taukvielas. Tad noskalo salātus, tomātus un gurķus. Ņem salātu bļodu vai šķīvi un tajā kārto sagrieztus zaļos salātus. Pa virsu liek gabalos sagrieztus tomātus un gurķus. Pusriņķīšos smalki sagriež sīpolu. Visu viegli sajauc (karotes vietā droši var izmantot rokas). Pārkaisa nedaudz sāls, pārslaka ķiploku mērci (ne vairāk kā 2 ēdamkarotes, jo mērce ir diezgan spēcīga un nav mērķis izpeldināt salātus mērcē). Mērci atkal ar rokām viegli iecilā. Tad pārkaisa ar atdzisušajām bekona skaidiņām. 

Dalīties.

Atstāt Ziņu