aigi kraukšķīgs cepums, krēmīga pastēte, olīvu rūgtums, saldi skābais kivi – ideāla garšu un tekstūru kombinācija. Recepte pieteikta uzkodu recepšu konkursam un pretendē uz iespēju divām personām apmeklēt spāņu uzkodu vakaru bārā D’vine.
Ņem recepti līdzi uz veikalu! |
Sastāvdaļas kārtainajai mīklai:
50 g siera
60 ml ūdens
1/2 tēj.k. etiķa
1 tēj.k. sāls
Provansas garšvielas (ja vēlas)
1 ola
100 g sviests
~ 250-300 g miltu
Pastētei:
~ 300 g vistas filejas
50 g mandeļu
100 g svaigā siera (iesaku Rasa ar papriku un tomātiem)
2 ķiploka daiviņas
sāls
1 tēj.k. citrona sulas
Dekorēšanai – garšas buķetei:
melnās olīvas
3 kivi
dilles
Gatavojam kartaino mīklu:
Sieru sarīvējam uz smalkās rīves. Sviestu, kas paturēts saldētavā 10 minūtes, arī sarīvējam klāt sieram. Ieberam 1 glāzi miltu un visu saberžam drupačās. Olas dzeltenumu sakuļam ar ledus aukstu ūdeni, sāli un etiķi. Lejam šo šķidrumu klāt drupačām, izmaisām, pievienojam garšvielas tādas, kādas vēlamies. Beram klāt pakāpeniski miltus un mīcām mīklu līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci. Ieliekam maisiņā un paturam ledusskapī 30 minūtes.
Gatavo mīklu izrullējam plānu. Ja mīkla līp, nedaudz var virsmu apbērt ar miltiem, bet nedaudz. Ar lielo glāzi spiežam aplīšu formas. Pusei no aplīšiem ar mazāku glāzi izspiežam caurumus – tukšumus. Uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs, liekam pilnos aplīšus, apsmērējam tos ar sakulto olas baltumu, tad virsū liekam aplīšus ar tukšumu. Arī tos apsmērējam ar olas baltumu. Ideālā variantā apakšas (pilnie apļi) ir ļoti plānas, bet augšiņas (aplīši ar tukšu vidu) – biezākas. Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī (~ 200 grādi) aptuveni 15-20 minūtes, līdz cepumi kļūst skaisti brūni. No šī mīklas daudzuma sanāca 17 cepumi.
Tad sākam gatavot vistas filejas pastēti. Vistas fileju izvāram sālsūdenī pilnīgi gatavu. Mandeles apgrauzdējam, sablenderējam miltos. Vistas fileju blenderējam kopā ar citrona sulu, tad pievienojam svaigo sieru, ķiplokus un mandeļu miltus. Visu kārtīgi sablenderējam līdz maigai, krēmīgai masai. Ar konditorejas šprici iepildām cepumos pastēti. Sagriežam kivi šķēlēs, katru šķēli četrās daļās, kārtojam ap pastēti. Vidū iespraužam olīvu ar dillīti vidū.
Līdz 5.maijam sūti mums arī savu uzkodas recepti un pretendē uz ielūgumu (2 personām) uz spāņu uzkodu vakaru D’vine Bārā, Radisson Blu Hotel Latvija.
Balvas vērtība – 36 EUR.