Vārda dienu svin: Konrāds, Sebastians

Vīriešu borščs ar degvīnu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Viktorija vienu dienu intereses pēc sāka meklēt tradicionālu boršča recepti un nonāca pie secinājuma, ka jāmeklē ir ilgi, jo recepšu ir miljons! “Ir gan maskavas, gan ukraiņu, gan lietuviešu, gan zaļais, gan ar gaļu, gan bez gaļas…īsāk sakot – tādu klasisku nemaz neatradu. Par ko es runāju?! Par BORŠČU! Vikipēdijā atradu, ka vienā tikai Ukrainā ir ap 40 boršča paveidi un katrā reģionā vāra pa savai modei,” stāsta Viktorija.
Šī konkrētā Viktorijas konkursam Mana garšīgā zupas recepte iesūtītā boršča recepte palīdzēs sasildīties, atnākot mājās no sala, jo tajā ir …degvīns.

Nepieciešamie produkti :
bietes
kartupeļi
skābēti kāposti
1-2 burkāni
1 sīpols
1 tomāts vai 2-3 karotes tomātu pastas
2-3 ķiploku daiviņas
sāls, pipari, cukurs, etiķis, garšvielas
un galvenās šīs zupas sastavdaļas – vārīta gaļa un 50-100g degvīna….

Pagatavošana:
Katlā saliek sagrieztus kartupeļus, kāpostus, sarīvētas bietes ( es parasti ņemu svaigas) un pārlej ar ūdeni. Vāra uz mazas uguns. Es parasti uzreiz salieku visas garšvielas un sāli/piparus.
Uz pannas apcep smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus,pievieno ripiņās sagrieztus burkānus un kā pēdējo pievieno tomātu vai tomātu pastu, apcep un pārliek visu katlā.Vāra līdz dārzeņi ir mīksti.
Tad samet zupā sagrieztu vārītu gaļu, pielej degvīnu (ar to prātīgi – par daudz būs par skādi, labāk pa bišķim) un ļauj kādu stundu ievilkties.Labāk jau atstāt  no vakara līdz rītam!

Man garšo pabiezas zupas, tāpēc es bietes un kāpostus ņemu pavairāk.
Lai zupa būtu biezāka, pāris kartupeļus var novārīt veselus un ielikt zupā jau samīcītus.
Vārīšanas procesā zupa var zaudēt savu košo krāsu – var pieliet mazliet etiķi. Tas atgriezīs zupai sārtotoni.
Jau šķīvī liek krējumu, saspiestus ķiplokus, svaigi maltos piparus .

Lai zupiņa labi sasilda!

P.S. Pārmērīga alkohola lietošana var kaitēt veselībai…:)


Dalīties.

7 komentāru

  1. Natālija M. on

    Izklausās patiešām ļoti interesanti. Pieļauju, ka arī garšas kārpiņām neļauj vilties! 😉

  2. Natālija M. on

    Man gan šķiet, ka jāgatavo tam, kam vislabāk padodas. Man ir sagadījies tā, ka ir ēdieni, kas labāk padodas man, un ir tādi, ko garšīgāk pagatavo draugs. Visforšāk jau ir kopā gatavot.

Atstāt Ziņu