Vārda dienu svin: Eižens, Jevgeņijs, Jevgeņija

Vīnogu tomātiņi marinādē

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ecepte aukstā galda uzkodām vai ēdienu dekorēšanai.

Vīnogu tomātiņus novāc un noskalo siltā ūdenī. Pirms iepildīšanas burkās vajag iedurstīt tomātiņus ar dakšiņu, lai neplīst miziņa karsējot (esmu dzirdējusi, ka var arī noblansēt tomātus pirms pildīšanas burkās, tad arī neplaisājot). Sapilda tomātiņus burciņās.

Sagatavo un uzvāra marinādi: 1 litrs ūdens, 1 ēdamkarote sāls, 2 ēdamkarotes cukura, melnie pipari, lauru lapas, pēc marinādes uzvārīšanas pievienoju etiķa esenci pēc garšas (lai nedaudz sajūt skābumu).

Liek karsēties ūdens peldē 80-90 grādu  temperatūrā 15 minūtes. Karsēšana jābeidz, kad sāk miziņa grib sākt plaisāt. Pēc karsēšanas burciņas apgriež ar vāciņiem uz leju un apsedz ar dvieli, lai vēl turas siltas.

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu