Vārda dienu svin: Rodrigo, Rauls

Viltotie frī kartupelīši – diētiski un veselīgi!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mmmm, zeltaini brūni, nedaudz kraukšķīgi no ārpuses, miltaini un pasakaini gardi iekšpusē, roka tā vien stiepjas pēc frī kartupelīšiem… Stop! Lai arī vēl ne tik ļoti senajā 1800. gadā kartupelis bija tāds liels retums, ka pilsētnieki svētkos tos dāvināja cits citam, mūsdienās, sevišķi vasarā, pret kartupeļiem vēlams izturēties ar piesardzību – ja nu tie sadomā ērti iekārtoties uz taviem gurniem, sēžamvietas un vēdera? Tāpēc pludmales sezonā un laikā, kad dārzs vai vismaz tuvākais tirgus placis vai lūzt no spilgti krāsainu dārzeņu pārbagātības, piedāvāju apmānīt pašai sevi un kartupeli!

Vai esi ievērojusi, ka sviesta pupiņas vai t.s. dārza pākšu pupiņas ir līdzīgas frī kartupeļiem? Ņem talkā izdomu un pagatavo no tām viltotos frī kartupeļus!

  1. Liec vārīties katlu ar ūdeni, tam ir jābūt apmēram tik pat daudz, cik pupiņām. Vēl labāk būs, ja lietosi tvaicējamo sietiņu!
  2. Ņem maišeli zeltaino pākšu, aplauz tām ķekara galu un noskalo.
  3. Kad ūdens uzvārījies, pieber šķipsnu vai divas sāls un liec pupiņas vārīties. Vāri tās apmēram 5 minūtes, bet tas ir gaumes jautājums. Man patīk, ja tās pēc vārīšanas vēl ir saglabājušas nedaudz kraukšķīguma, tāpēc izvēlos mazu vārīšanas laiku.
  4. Lai pupiņas saglabātu skaisto krāsu, uzreiz pēc ūdens nokāšanas, noblanšē pākstis ar aukstu ūdeni, pretējā gadījumā tās kļūs pērnā siena krāsā.
  5. Tagad ņem savu labāko pannu, uzkarsē kvalitatīvu eļļu vai īsta sviesta pikuci un apčurkstini pannā novārītās sviesta pupiņu pākstis.

Tavi diētiskie frī gatavi! Saber to bļodā un nododies laiskam vakaram pie Tv vai dabas bildes aiz loga vai terases. Tu jau zini – visgaršīgāk ir tad, kad frī kartupelīšus ēd ar pirkstiem, dari tā pat!

Es sviesta pupiņas šādi mēdzu gatavot arī kā otro ēdienu ar ceptiem sīpoliem un burkāniem, reizēm pievienoju arī kādu bekona šķēli un bagātīgi pārkaisu dilles. Mmmmmm!…

Lai labi garšo!

Dalīties.

3 komentāru

  1. Ļoti garšo sviesta pupiņas. Vispirms pākstis uzvāru sālsūdenī, tad garšvielās pasautēju un ēdu ar kausētā siera mērci, kopā garšo super!

Atstāt Ziņu