Vārda dienu svin: Nikolajs, Niklāvs, Niks, Nikola

Vecgada vakara deserts – Sniegpārsliņa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas 28cm diametra formai:
700g skābais krējums
1 buņdžiņa iebiezinātais piens (nevārīts)
vaniļas cukurs
cukurs pēc garšas
180g svaigais siers (man bija Rasa)
200ml saldais krējums
avenes ap 400g (man bija saldētas)
1 paciņa Santa Maria želatīns
sauja valrieksti
150g sviests
2 paciņas Selgas cepumi
250ml piens

Pagatavošana:
Valriekstus un cepumus sablenderējam drupačās. Izkausējam sviestu un iemaisām cepumu, riekstu drupačās.
Cepamtarukā ieklājam cepamo papīru un kārtojam pamatni. Liekam cepties cepeškrāsnī ap 180 grādiem aptuveni 20 minūtes, līdz pamatne sausa.
Lūk, jau izcepta. Var arī necept. Cepšana pamatni padara drupenu, tā nav tik cieta.

Kamēr dziest pamatne:

Skābo krējumu putojam,  līdz tas kļūst krēmīgs, gaisīgs un palielinās apjomā.
Pievienojam iebiezināto pienu un vaniļas cukuru. Saputojam. Nogaršojam vai pietiekami salds, ja par maz pievienojam cukuru.
No želatīna pilnās paciņas atliekam 2 tēj.k.
Pārējo želatīnu ieberam aukstā pienā (200ml), izmaisam. Ļaujam 5 minūtes uzbriest.
Tad sildam viegli siltu un izmaisām līdz želatīns pilnībā izšķīdis tā, ka nav neviena graudiņa.
Šo pienu ar želatīnu ieputojam krējuma masā.
Lejam uz cepumu pamatnes, kas jau atdzisusi.

Gatavojam otro kārtu ar avenēm.

Sākotnējā doma bija desertu dekorēt ar veselām avenēm, bet tā kā iegādājos salētas un izrādījās, ka paciņā jau aveņu biezputra,tad gatavoju otro kārtu šādi:

Saldo krējumu saputojam ar 3 ēd.k cukura līdz izveidojas putukrējums. Pievienojam svaigo sieru un vēl visu saputojam.
Avenes sablenderēju un izlaidu caur sietiņu, lai atbrīvotos no kauliņiem. Pāris karotes blenderētās avenes, aptuveni 50ml, atliku dekorēšanai un pārējo ieputoju putukrējumā.

Atlikušajos 50ml piena iemaisīju 1,5 tēj.k želatīnu un uzbriedināju kā iepriekšs. Aveņu masā pievienojam pienu ar izšķīduso želatīnu saputojam, lejam uz deserta pirmās kārtas.

Palikušajā 50ml aveņu biezenī pievienoju 1 ēd.k ūdeni un  palikusšo želatīnu 0,5 tēj.k. Uzbriedinam, uzsildām, izmaisām.

Lejam ar karoti šo aveņu želeju uz deserta, vienkārši izlaistam. Tad ar kociņu velkam pāri visam desertam uz visām pusēm līdz veidojas ornaments.

Pāris avenes, kas nebija biezputrā uzliku uz deserta. Liekam aukstumā uz 2 stundām.

Ļoti gards, kaut arī diezgan trekns.

Visiem un vienmēr garšo 🙂

 

KONKURSS ‘MANA SVĒTKU LAIKA RECEPTE’  

 

Pastāsti un parādi mums savas īpašās Ziemassvētku laika un Jaungada receptes!

Balvās gardumi no ceptuves „Lāči” – lai svētki turpinātos arī pēc Jaunā gada!

Vairāk informācijas par konkursu šeit  >>>

 

Dalīties.

Atstāt Ziņu