Vārda dienu svin: Austris

Vasarīgā vista dārzeņos

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ija jau apnikušas visu veidu aukstās zupas un vīrs teica, ka vajag kaut ko „nopietnāku” arī ieēst. Šis bija mūsu kompromiss!

Gaļai ar dārzeņiem:
3 nelielas vistas filejas
2 cukīnī
Neliela galviņa brokoļu
Ģimenes iecienītāko garšvielu un garšaugu maisījums

Pagatavošana:
Vistu sagriež sloksnēs. Kabačus daļēji nomizo un sagriež diezgan rupjās apaļās vai pusšķēlēs. Sadaļa brokali rozetēs. Visu liek lielā bļodā, pievieno garšaugus un ģimenes iecienītākās garšvielas. Ņem karstumizturīgo plastikāta maisu, kas paredzēts cepšanai. Tajā liek vistu un dārzeņus. Maisu aizsien un liek uz pannas. Cep uz 180 grādiem 20-30 minūtes.

Rezultātā vista un dārzeņi sanāca ļoti maigi un viegli, bez liekām taukvielām. Turklāt vista dārzeņu mērcē un tvaikos bija patīkami sulīga un mīksta. Bērnam ļoti garšoja!

Piedevām (3 porcijām) uzvārījām 1 paciņu rīsu un pagatavojām zaļos sezonas salātus.

Salātiem:
1 tomāts
1 lauku gurķis
3 lieli redīsi
1 cers salātlapu
Dilles

Salātu mērcei:
1 ēd.k. sojas mērces
nedaudz sāls
cukurs
nedaudz olīveļļas
tējkarote vāja galda etiķa

Pagatavošana:
Salātlapas saplēš, pievieno vidēji rupja griezuma tomātus, redīsus, gurķus, dilles. Apmaisa. Sajauc mērcīti un pārlej pāri salātiem un vēlreiz viegli visu apjauc.

Bija patiešām garšīgi!

Dalīties.

Atstāt Ziņu