eļenu šīs uzkodas pagatavošanai iedvesmojuši slavenie Cēzara salāti. Recepte pieteikta uzkodu recepšu konkursam un pretendē uz iespēju divām personām apmeklēt spāņu uzkodu vakaru bārā D’vine.
Ņem recepti līdzi uz veikalu! |
Sastāvdaļas:
1 gab. cāļa filejas
1 ciabatta vai baltmaizes šķēle
1 ķiploka daiviņa
50 grami rīvēts parmezāna siers
Romiešu salāti
Mērcei:
4 ēd.k. olīveļļas
1 ēd.k. citrona sulas
1 vārītas olas dzeltenums
1 anšovu fileja
nedaudz sāls, melnie pipari
Pagatavošana:
1) Nogriež maizei garoziņu, sagriež vienādos kubiņos. Cep kamēr maizes gabaliņi kļūst viegli zeltaini.
2) Cāļa fileju sagriež vienādos kubiņos.
3) Ieeļļo pannu ar olīveļļu un apcept sagrieztu ķiploka daiviņu un pievieno cāļa filejas gabaliņus, cep kamēr tie kļūst zeltaini.
4) Salātus sagriež nelielos gabaliņos.
5) Sagatavot mērci – olas dzeltenumu un anšovu sasmalcina, pievieno olīveļļu un citronu sulu. Pieber nedaudz sāls un piparus, un rūpīgi samaisa.
6) Uz koka kociņiem uzdur salātu gabaliņus, filejas kubiņus, atkal salātus, maizes kubiņus, salatus utt. Pa virsu uzsmērē mērci un pārkaisa parmezāna skaidiņas.
Labu apetīti!