Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Uzcep gardo Pavlovas kūku!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ā ir tik viegli pagtavojama, galvenais, lai no sirds tiek darīts darbiņš, tad izdosies pasakaini garšīga kūka!

Izmanto QR kodu un skati 
receptes sastāvdaļas savā telefonā!

Pavlovas kūkai nepieciešams:
340 g pūdercukura
5 olu baltumi
1 ēd.k. kukurūzas cietes,
1 ēd.k. vīna etiķa
1/2 vaniļas esences ampulas
ogas, augļi rotāšanai

Gatavošana:
Sākam gatavot. Pirmais, ko izdarām, ir uzliekam 130 grādu, lai cepeškrāsns sildās.

Tad ņemam tīru bļodu un ieliekam 5 olu baltumus – putojam, kā putas sāk palikt mazliet stingrākas, liekam klāt pūdercukuru. Es viņu bēru cauri sietiņam nevis visu uzreiz, bet pa drusciņai. Tad pieliekam 1 ēdamkaroti vīna etiķa, atkal ieputojam. Tad liekam klāt vaniļas esenci, atkal ieputojam. Tad liekam klāt kukurūzas cieti, kas ir izsijāta caur sietiņu, atkal ieputojam. Kas mums ir sanācis? Patiesībā diezgan pilna bļoda ar stingrām olu baltuma putām…saldām, ar mazliet vaniļas un vīna etiķa piegaršu.

Uz cepešplāts liekam cepampapīru, un papīram pa vidu liekam vai nu lielu šķīvi vai kāda katla vāku un apvelkam ar zīmuli, lai mums izveidojās aplis, kurā mēs liksim iekšā visu uzputoto olbaltuma masu, un liksim mēs viņu tā, lai malas ir augstākas un izveidojas viducis iekš kura pēc tām, kad būs gatavs liksim putukrējumu un ogas.

Pa to laiku mums ir uzsilusi cepeškrāsns. Liekam iekšā uz 1 1/5 stundu vai 90 minūtēm. Nevirinam durtiņas. Kad paiet cepšanas laiks, lai kūka paliek cepeškrāsnī un atdziest vēl kādu stundiņu.

Kamēr kūka dziest, tikmēr sagriežam ogas. Es liku zemenes (spāņu, mazliet skābas, bet vispār pati kūka sanāk diezgan pasalda, tas skābenums pat ir patīkams) un kivi, bet var likt mellenes, avenes, kazenes:) utt.

Un pēdējais, ko darām, ir sakuļam putukrējumu. Es ņēmu 2x 200 gr saldo krējuma paciņas, putoju un mazliet pievienoju cukuru, bet putukrējums var suloties, tāpēc veikalā var iegādāties speciāli priekš putukrējuma cietinātāja pulveri.

Tad ņemam izcepto kūku, liekam viducī saldo krējumu un tad bagātīgi ogas.   Mm…pasakaina garša- kraukšķīgais bezē, pa vidu maigs zefīrs, vidū putukrējums ar ogām. Kas var būt garšīgāks, it sevišķi, ja būtu vēl Latvijas zemeņu laiks.

Lai  labi garšo, jo garšos tiešām pasakaini!

Dalīties.

Atstāt Ziņu