Vārda dienu svin: Jēkabs, Žaklīna

Tomātu zupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

iktorija Puķe konkursa Mana garšīgā zupas recepte ietvaros padalījusies ar savu tomātu zupas variantu. Turklāt viņa ierosina eksperimentēt arī ar traukiem: “Metāla konservu bundžas var kalpot arī kā šķīvis. Dažādībai :)”

Zupu var gatavot no svaigiem tomātiem, bet tā kā šobrīd garšīgi vasaras tomāti nav pieejami, tad izmantoju konservētus. Veikalos ir pieejami dažādu tilpumu – man bija 2 metāla bundžas pa 800g. Vēl būs vajadzīgi ķiploki un garšvielas.

Katliņā pārliet sulu no abām bundžām un sasmalcinātus tomātus. Uzkarsēt un vārīt uz lēnas uguns 15 min. Olīveļļā apcept sasmalcinātus ķiplokus un pašās beigās tur piemest garšvielas. Ja garšaugi ir svaigi, tad var izmantot kātus, tik iepriekš kārtīgi sasmalcināt.Šo masu pārlikt katlā ar tomātiem un pavārīt vēl kādas 5 min. Ja zupa sanāk pabieza, tad pieliet klāt ūdeni vai biljonu. Pa cik tomāti ir skābi, tad pielikt mazliet cukura. Pēc nepieciešamības pielikt klāt vēl sāli, ķiplokus un garšvielas. Es šoreiz pievienoju vēl mazliet siera gabaliņus – karstā zupā viņi izkūst. Var arī biezumam sadrupināt apkaltušu maizīti.
Es nedomāju, ka pārnācis mājās no darba izsalcis vīrietis sapratīs tādu paēdienu, tāpēc var pielikt vārītu liellopa vai teļa gaļu.

Lai labi garšo!

Dalīties.

Atstāt Ziņu